Yahoo Groups Stängs Helt av Den 15-2020 December

november 11, 2020
Yahoo Groups stängs helt av den 15 december 2020

Yahoo Groups stängs helt av den 15 december 2020

Yahoo Groups avslutar den sista fasen av nedläggningen den 15 december 2020, då den tas bort helt från webben.

Processen med att stänga Yahoo Groups, en gång blomstrande webbplats full av livfulla samhällen, började förra året.

För det första inaktiverade Yahoo möjligheten att använda grupper i oktober 2019. Nytt innehåll kunde inte läggas till i grupper, men befintligt innehåll kunde fortfarande ses och laddas ner.

Innehållet i Yahoo Groups blev inte synligt i december 2019, och användarna hade fram till januari 2020 att ladda ner sina data.

Fram till denna punkt har en avskalad version av Yahoo Groups funnits på webben. Dess enda funktion är att låta gruppmedlemmarna skicka privata meddelanden mellan varandra.

Snart kommer Yahoo Groups slutliga kapacitet att tas bort och själva webbplatsen kommer inte att vara tillgänglig.

Ett tillkännagivande om nedläggningen av Yahoo Groups visas nu på group.yahoo.com hemsida.

Tillkännagivandet lyder:

”Vi stänger av Yahoo Groups webbplats den 15 december 2020 och medlemmar kommer inte längre att kunna skicka eller ta emot e-post från Yahoo Groups.

Yahoo Mail-funktioner kommer att fortsätta att fungera som förväntat och det kommer inga ändringar i ditt Yahoo Mail-konto, e-postmeddelanden, foton eller annat inkorgsinnehåll.

Det kommer inte heller att ske några ändringar i andra Yahoo-egenskaper eller -tjänster. Du hittar mer information om avstängning av Yahoo Groups och alternativa servicealternativ på den här hjälpsidan. ”

Hjälpsidan som Yahoo hänvisar till samlar olika vanliga frågor om avstängning av grupper.

Yahoo hänvisar till en minskning av användningen av Yahoo Groups som förklaringen bakom att stänga den:

”Yahoo Groups har sett en stadig nedgång i användningen under de senaste åren. Under samma period har vi sett oöverträffade nivåer av engagemang i våra fastigheter när kunderna söker premium, pålitligt innehåll.

Även om dessa beslut aldrig är enkla, måste vi ibland fatta svåra beslut om produkter som inte längre passar vår långsiktiga strategi eftersom vi skärper vårt fokus på andra delar av verksamheten. ”

Även om Yahoo Mail fortsätter att fungera kan meddelanden inte längre skickas eller tas emot från Yahoo Groups medlemmar efter den 15 december.

Hjälpsidan lyder: “Om du försöker skicka e-post till din grupp efter den 15 december kommer ditt meddelande inte att levereras och du kommer att få ett felmeddelande.”

Om du är en tidigare användare av Yahoo Groups och det finns specifika gruppmedlemmar du vill hålla kontakten med, verkar det som att huvudalternativet är att utbyta kontaktinformation.

För de som letar efter alternativalternativ till Yahoo Groups är företagets bästa förslag Nextdoor. Det finns till och med en hjälpsida för överföring av en Yahoo-grupp till en nästa grupp.

Yahoo pekar också på Facebook Groups, Google Groups och Groups.io som potentiella alternativ.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa leverantörer av digitala marknadsföringstjänster. Vi är experterna på att skapa fantastiska webbplatser för ditt företag. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »