WordPress Plugin Gutenberg 9-2 Erbjuder Dussintals Nya Funktioner

oktober 22, 2020

WordPress Plugin Gutenberg 9-2 erbjuder dussintals nya funktioner

WordPress Gutenberg 9.2 är här och det kommer med en säkerhetsfix och många förbättringar, som bär Gutenberg närmare att vara ett fullt utvecklat sätt att skapa sidor. Här kommer vi att diskutera några av de nyligen introducerade funktionerna.

Säkerhetsfix

Denna säkerhetsfix tenderar att vara en särskilt hemsk typ av attack som kallas ReDoS-attack (Regular Expression Denial of Service). En ReDos-attack gör att en server överbelastar CPU-användning, vilket gör att servern stoppas.

Bild Alt Text Fallback

Nästa enastående förändring är att inkludera en alternativ text för när ingen alt-text bestäms. Gutenberg kommer att använda texten som alt text.

Det är uppenbarligen inte en idealisk lösning eftersom det innebär att en skärmläsare kommer att upprepa en liknande fras två gånger.

Alt-texten bör helst vara en unik beskrivning av vad bilden är, som inte borde vara helt densamma som i en bildtext.

Enligt beskrivningen:

“Bildtexten är inställd som alt text där det inte finns någon.”

Stöd för videoundertexter

Gutenberg 9.2 innehåller stöd för att inkludera videotekst, vilket är en ganska cool funktion. Videomedia-arbetsytan innehåller nu en rullgardinsmeny som ger möjlighet att inkludera undertexter.

WordPress-video-undertexter

WordPress Video Undertexter Skärmdump

Uppdatering av informationspanelens design

Det finns en uppdatering av hur en informationspanel dyker upp. Infopanelen är en växlad visning av insikter i det aktuella dokumentet, till exempel teckenantal, ord och rubriker som används.

Detta är en UI-förbättring, men också ett stoppgap tills en slutlig version skapas.

wp-info-panel-screenshot

WP info panel screenshot

Lägg ut länk till utvalda bilder

Detta ökar möjligheten att göra den utvalda bilden till en länk till artikeln. Dokumentationen är oklar om detta är för ett avsnitt som listar artiklar där en utvald bild kan vara en klickbar komponent.

Widgets skärm

Gadgets skärm har många stadiga förbättringar, inklusive förbättringar av tillgänglighet. Tillgänglighetsförbättringen är att lägga till viktiga namn i ARIA-milstolpar för att göra dem mer engagerande.

Enligt GitHub-sidan:

“Denna lilla PR ger mer meningsfulla namn för ARIA-landmärken i den nya widgetskärmen genom att skicka specifika etiketter istället för att förlita sig på standardinställningarna.”

Felkorrigeringar, prestanda och dokumentation

Gutenberg 9.2 kommer med många buggfixar, ett par i huven prestandaförbättringar, ökar till dokumentation och kodkvalitetsfixar.

Sammantaget handlar dessa uppgraderingar om att göra Gutenberg till ett genomförbart sätt att göra WordPress-webbplatser.

Några av ökningarna är saker som redan finns hos moderna tredjepartssidebyggare. Så på ett sätt spelar WordPress ikapp. Ändå är detta framsteg mot en avancerad webbplatsredigeringsprocess.

Vi på CodeLedge är Texas bästa WordPress Development Services-leverantör. Vi är experterna på att göra en webbplats snabb och enkel att ladda. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Citat

Officiellt WordPress-tillkännagivande

Vad är nytt i Gutenberg? (21 oktober)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »