WordPress Gutenberg 10.1 Förbättrar Dramatiskt Kärnans Prestanda På Webben

mars 8, 2021
WordPress Gutenberg 10.1 Förbättrar Dramatiskt Kärnans Prestanda På Webben

WordPress Gutenberg 10.1 Förbättrar Dramatiskt Kärnans Prestanda På Webben

WordPress Gutenberg 10.1, släppt den 3 mars 2021, stöder kraftigt Core Web Vitals-prestanda. WordPress innehåller nu enorma sidhastighetsökningar.

Gutenberg 10.1 släpps
WordPress rapporterade lanseringen av Gutenberg 10.1 och omfattade i stort sett små detaljer om nya funktioner var en förbättring som utgivare har väntat på.

Google uppdaterar snart sin algoritm för att ge en liten rankning för webbplatser som har en godkänd Core Web Vitals-poäng.

Center Web Vitals är en massa mätningar som tillsammans visar huruvida en webbplats sida ger en positiv eller negativ användarupplevelse när de besöker webbplatsen.

Det finns inget däremellan. En webbplats kan antingen klara eller misslyckas med Core Web Vitals-testet.

Vad är Gutenberg?

Gutenberg är ett nytt sätt att bygga platser som innebär att förenkla processen med att bygga platser. Det är typ av jämförande (men inte exakt) till ett “Vad du ser är vad du får (WYSIWIG)” sidans bygggränssnitt.

Gutenberg-redaktören planerar att ompröva webbplatsbyggnadsprocessen som en som innehåller sidblock.

Till exempel kan ett block vara rubriken. Nästa block under rubriken kan vara menysektionen. Under blocket finns innehållsblocket, följt av ett sidfotblock.

För innehållsområdet finns olika block som kan användas för att skapa ett stort antal anpassade layouter. Gutenberg är en visuell metod för att skapa sidor genom att använda färdiga layoutstycken som kallas block.

Så om du behöver ett kontaktformulär kan du välja att lämna ett kontaktformulär. Om du behöver skapa kolumner i innehållsområdet kan du välja ett kolumnerblock.

Sidutvecklargränssnittet är en berömd metod för att skapa webbplatser som kommer att fungera på processen. På det sättet kan fler utgivare skapa webbplatser utan att ha överprogrammering, vilket frigör innehållsförlag för att fokusera mer på innehållet och mindre på kodning och plugins.

Gutenberg Code Bloat som fixades

Varje Gutenberg-block har stilkoder som är explicita för varje block. Stilkoderna styr hur varje block ser ut.

Tidigare till den här uppdateringen laddade webbplatser gjorda med Gutenberg varje stilkod för varje block som kan användas, på varje sida på webbplatsen.

Detta innebar att en jättefil med kod för varje block laddades på alla sidor, oavsett om du använde det blocket eller inte.

Överdriven kod kan orsaka att sidupplevelsen försämras. Ju långsammare en sida laddas desto fruktansvärt blir användarupplevelsen.

Sidor med långsam laddning är nedslående och kan göra att en webbplats tjänar mindre.

Dessutom eftersom snabba webbplatswebbplatser i maj 2021 kommer att ha en liten fördel jämfört med långsammare sidor som rankningsökning i Google, är förbättring av sidhastighetsprestanda en stor fråga just nu.

Gutenberg 10.1 är en Speed ​​Champ

Konsekvenserna av denna lilla förändring är framträdande.

WordPress mäter prestationsresultaten före och efter Core Web Vitals och det som betyder något var överväldigande positivt.

Det här är Core Web Vitals-poängen innan Gutenberg-uppgraderingarna:

before-gutenberg-10-1

Detta är en skärmdump av Core Web Vitals-poäng efter förbättringar:

after-gutenberg-10-1

Det är uppenbart att Gutenberg 10.1 tar upp ett kritiskt steg framåt för att förbättra sidhastighetsprestanda.

WordPress-utvecklarna skildrade sin prestation så här:

”Det finns en betydande prestationsökning, och det är på en enkel sida med inte för många block. På mer komplexa strukturer blir effekten ännu mer uttalad! ”

WordPress Core Web Vitals Boost är verkligt

Även om denna förändring av hur CSS levereras kan antas vara stegvis, är fördelen för publicister och användare gigantisk. Den här uppdateringen åtgärdar ett av de betydande problem med koduppblåsning som påverkar Gutenberg. Med den här frågan avklarad blir Gutenberg till ett mer rimligt innehållshanteringssystem.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa WordPress-utvecklingstjänster. Våra WordPress-utvecklingsexperter är mycket professionella för att utveckla kreativa WordPress-webbplatser för alla typer av företag. Mejla oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »