WordPress CMS Används av 39.5% av Alla Webbplatser

januari 6, 2021
WordPress-CMS-Används-av-39-5%-av-Alla-Webbplatser

WordPress CMS Används av 39.5% av Alla Webbplatser

WordPress kontrollerar för närvarande 39,5% av alla webbplatser 2021, jämfört med att driva 35% av webbplatserna 2020.

Det här är bara de webbplatser som använder ett innehållshanteringssystem, WordPress har en marknadsandel på 64,1%. Otaliga webbplatser (38,3%) använder ingen innehållshanteringstjänst på något sätt.

Denna information ges av W3Techs som spårar användningsstatistik för webbteknologier, inklusive innehållshanteringssystem (CMS), operativsystem, webbhotellleverantörer, domäner på hög nivå och mer.

WordPress har en ledande ledning som den mest vanliga CMS, där Shopify kommer in på en avlägsen sekund med 3,2% marknadsandel.

Trots det faktum att Shopify är avsett för e-handel är det inte det mest kända e-handels-CMS som finns tillgängligt. Den titeln går också till WordPress.

Jag förstår inte din mening? Jag trodde att WordPress var för bloggning?

Att säga att WordPress är en bloggplattform innebär att man ignorerar alla plugins som webbplatsägare kan använda för att förvandla sin webbplats till nästan vad de än behöver.

Ta till exempel WooCommerce-plugin, som används av 4,9%, av alla webbplatser. Med tanke på att WooCommerce är exklusivt för WordPress-webbplatser, vilket gör WordPress till den mest kända CMS för e-handel. Inte Shopify.

WooCommerce kontrollerar över 28,19% av varje webbutik och är det mest kända pluginet på hela webben med 68% användningsfördelning.

Är WordPress det bästa CMS?

Svaret på den frågan är beroende av vem du ställer.

En förstagångsägare med begränsade tillgångar kan luta sig mot ett CMS som Wix eller Squarespace på grund av sin nybörjarvänliga natur. Även om frånvaron av funktioner kan måttliga användare leta någon annanstans.

Någon som är mer kunnig om webbinnovation ser till att gilla nivån på anpassning som erbjuds av WordPress. Det är svårt att hävda att WordPress inte uppfyller behoven hos de flesta webbplatsägare, särskilt de personer som använder sin webbplats för att upprätthålla ett företag.

WordPress dominerar också i områden som användarupplevelse, mobilanvändbarhet, säkerhet, hastighet och SEO.

Se: 5 skäl till varför WordPress är det bästa CMS för SEO

Sammantaget är WordPress det bästa CMS för de allra flesta, vilket är anledningen till att det rymmer en stor del av marknaden för alla innehållshanteringssystem.

Se en mer fullständig lista över webbens mest kända CMS nedan.

Topp 10 innehållshanteringssystem 2021

Här är användningsmätningarna av de 10 viktigaste innehållshanteringssystemen på webben:

  1. WordPress – 39.6%
  2. Shopify – 3.2%
  3. Joomla – 2.2%
  4. Drupal – 1.5%
  5. Wix – 1.5%
  6. Squarespace – 1.5%
  7. Bitrix – 1.0%
  8. Blogger – 1.0%
  9. Magento – 0.7%
  10. OpenCart – 0.6%

Källor: W3Techs, Hosting Tribunal

Vi på CodeLedge erbjuder de bästa SEO-vänliga WordPress-utvecklingstjänsterna i Sverige. Våra WordPress-utvecklare är mycket professionella för att utveckla den väl optimerade webbplatsen för typ av verksamhet. Prova våra WordPress-utvecklingstjänster. Mejla oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »