WordPress 5.7 Kommer Att Innehålla Uppdaterad Admin Dashboard Colors

februari 1, 2021
Wordpress 5.7 Kommer Att Innehålla Uppdaterad Admin Dashboard Colors

WordPress 5.7 Kommer Att Innehålla Uppdaterad Admin Dashboard Colors

WordPress tillkännagav en WordPress 5.7-prestation när han uppdaterade administratörens färgpalett. Den nya paletten ger högre kontrast och är enklare att läsa. Det tar upp ett steg framåt för att göra WordPress-administratörsbacken mer läsbar.

WordPress 5.7

Den senaste versionen av WordPress (version 5.7) planeras släppas den 9 mars 2021. Ett av målen för version 5.7 av WordPress var att uppdatera adminfärgspaletten. Färgpalettarna är de officiella färgerna som är tillgängliga för allt som finns i WordPress-adminpanelen.

Det har inte gjorts någon uppdatering av färgschemat, som för närvarande består av 199 färger sedan den nuvarande paletten gjordes.

Den här uppdateringen kommer att påverka allt som visas i adminpanelen, inklusive plugin- och temanaviseringar som visas i adminpanelen på WordPress.

Tillgänglighet och förenkling av administratörspanelen

De två målen för att uppdatera färgpaletten var att förenkla vägen mot att välja färger för designers samt att göra adminzonen mer tillgänglig.

Den senaste versionen kommer att ha en högre kontrast mellan ljusa och mörka färger, vilket skulle göra det enklare att läsa adminpanelen för förläggare som är färgblinda.

Denna uppdatering påverkar alla användare. Kontrasten mellan den gamla och den nya versionen gör det enklare för alla användare som närmar sig WordPress-backend.

WordPress fick reda på hur man kan minska antalet färger i det nuvarande färgschemat från 199 färger till bara 99.

Enklare att läsa administratörspanelen

Skillnaden i kontrast och läsbarhet mellan den gamla versionen och den nya versionen är subtil, som den borde vara.

Många individer kanske inte märker det trots att de kan upptäcka adminzonen en mer charmig upplevelse utan att veta varför.

Förändringen syns inte omedelbart men en jämförelse sida vid sida avslöjar att det verkligen finns en skillnad.

Progress fortsätter på WordPress 5.7

Det finns ännu mer arbete att göra nu och i mars släpp av WordPress 5.7. De måste faktiskt skapa en färgpalett med CSS-anpassade egenskaper och ett namngivningsschema som är vettigt.

Enligt WordPress.org:

“Hittills är det allmänna tillvägagångssättet för detta, som har genererat mest diskussion och överenskommelse, att skapa en basfärgpalett och sedan tillämpa dessa färger på egenskaper som har fått sitt namn.

Detta skulle ge oss flexibiliteten att använda den dynamiska karaktären hos CSS anpassade egenskaper för att ändra värdet på egenskaper baserat på vissa kriterier, och utan att risken för att namnet blir vilseledande eller felaktigt.

Den andra stora överväganden är att det redan finns ett antal alternativa adminfärgscheman, som alla bör kunna dra nytta av användningen av anpassade egenskaper när de har implementerats.

Därför måste vi hålla antalet anpassade egenskaper skapade kortfattat och hur vi implementerar dem behöver lätt förlängas.

Förutom detta måste vi också överväga fallbackar för webbläsare som inte stöder CSS Custom Properties och detta kan påverka hur vi namnge eller implementera dem. ”

WordPress.org förtjänar bekräftelse

Vissa företag litar på att det är perfekt att slutföra ett arbete oavsett om det är förberett eller inte. Det är därför som vissa program och plattformar introduceras för användare i buggy-tillstånd.

Men det är inte så WordPress.org fungerar. Som kan ses med omprövningen av adminfärgpallen, pratar WordPress-teamet om och arbetar med varje del i syfte att göra något som fungerar när det förmedlas.

Make WordPress-utvecklingsteamet har fått fantastiska framsteg fram till nu. Det finns fördelaktiga saker som kommer i nästa version av WordPress, 5.7.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa WordPress-utvecklingstjänster. Våra WordPress-experter är mycket professionella för att utveckla unika och effektiva webbplatser för alla typer av företag. Mejla oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Citat

Läs det officiella tillkännagivandet:

Vi presenterar CSS anpassade egenskaper för WordPress Admin

Kolla in de interaktiva skjutreglagen före och efter:

Jämförelse av Admin Color Branch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »