WordPress 5.6 Widgets Skärmfunktion Borttagen För Bättre Upplevelse

oktober 28, 2020
WordPress 5.6 Widgets Skärmfunktion Borttagen För Bättre Upplevelse

WordPress 5.6 Widgets Skärmfunktion Borttagen För Bättre Upplevelse

WordPress meddelade att Widgets Screen-delen av WordPress 5.6-versionen kommer att skjutas tillbaka till version 5.7. Detta kommer efter att WordPress valde att släppa navigeringsskärmen för att fokusera på widget-skärmfunktionen.

WordPress 5.6 är den sista stora utgåvan för 2020, bokad i december 2020.

Även om detta verkar vara ett stort bakslag för att förlora två viktiga funktioner, finns det en mycket större funktion packad i 5,6 och denna förändring gör det mer sannolikt att inkluderas.

Widgets skärmfunktion

WordPress-widgets är en viktig del av WordPress. Widgetblocket var så viktigt för WordPress 5.6 att utvecklarna valde mot början av oktober 2020 för att eliminera navigeringsredigeringsskärmen från WordPress 5.6 för att ägna mer fokus på att få widgetsskärmen klar.

Med mindre än två månader tills släppandet av WordPress 5.6 valdes det att eliminera widgetskärmen från nästa version och skjuta tillbaka den till WordPress 5.7.

WordPress 5.7 planeras för närvarande att släppas mars 2021, så detta ger WordPress-teamet ytterligare fem månader att förbereda widgetskärmen redo för utgivare.

Widgets-skärmen är inte nära att vara redo

WordPress-deklarationen hänvisade till höjdpunkterna har brist på beredskap för valet att eliminera den från 5.6-versionen av WordPress:

”I det nuvarande skedet av detta projekt görs en stor del av det arbetet, men mer fokuserad testning avslöjade anmärkningsvärda bekymmer för den övergripande användbarheten (inklusive anpassningsinteraktioner, vissa förvirringar mellan block- och äldre widgets och UX-skillnader mellan de gamla och nya skärmarna). ”

Kommentarer från WordPress-utvecklingsnätverket visade att widgetskärmen inte är så bra och kommer att kräva massor av övervägande innan den kan göra det till WordPress-kärnan.

En ledande utvecklare kallade det en subpar-upplevelse:

“… subpar erfarenhet av den separata widgets skärmen. Det är också mycket skrämmande att besöka anpassaren efter att ha lagt till block i widgetområden på grund av hur block visas och hanteras i det sammanhanget, och användare ska kunna flyta mellan vad som fungerar för dem fritt, inte tvingas in i en eller andra utan nytta för dem.

Så när vi kommer tillbaka till detta igen, låt oss hålla koll på vad det innebär att hålla användare säkra på att de kan få sin webbplats att se ut som de vill med WordPress, och inte som att de måste kringgå det vi har gett dem.”

En annan ledande utvecklare uttryckte lättnad över att widgetskärmen skjuts tillbaka.

”Jag andas lättnad, för den nya widgetskärmen behöver mycket mer testning ute i naturen innan den blir den nya standardwidget-skärmen i kärnan. Vi måste få det att fungera ordentligt med användargränssnittet, användarflödet och funktioner som testar det i Gutenberg-plugin. ”

En tredje huvudutvecklare kommenterade den “knäppa” användarupplevelsen av widgetblocket och gick med på att ytterligare tid behövdes:

”Det är sant, vi som användare vill att * allt * ska vara WYSIWYG så mycket som möjligt. Customizer: s “omedelbar förhandsgranskning” hjälper till, men känns fortfarande knäpp och hackig (och är långt ifrån WYSIWYG). “

Är WordPress 5.6 minskat? Inte riktigt.

Det som skulle bli en spännande release med en ny widgetskärm och en navigeringsblockredigerare minskas ytterligare av förlusten av båda funktionerna.

Lyckligtvis öppnar detta WordPress-teamet för att fokusera på att göra WordPress 5.6 livskraftig med PHP 8 som för närvarande är planerad att släppas den 26 november 2020.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa WordPress-utvecklare. Vi är experterna på att göra en webbplats snabb och enkel att ladda. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Referens

Läs det officiella WordPress-meddelandet

Widgets skärm levereras inte i 5.6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »