WordPress 5.6 kan Bryta Webbplatser i December 2020

november 9, 2020
WordPress 5.6 kan Bryta Webbplatser i December 2020

WordPress 5.6 kan Bryta Webbplatser i December 2020

WordPress 5.5 rullade i augusti 2020 och strax efter bröt ett stort antal webbplatser över Internet. Gör dig redo eftersom WordPress 5.6 möjligen kan göra något mycket liknande.

En av WordPress-utvecklarna bakom jQuery Migrate Plugin sa i en supporttråd att pluginet skulle bli “värdelöst” när 5.6 rullar ut. Den som faktiskt litar på det i december kommer att stöta på gummibanden som snappar av sina webbplatser en gång till.

Varför WordPress 5.5 bröt webbplatser

WordPress håller på att planera en trefas modernisering av användningen av jQuery. jQuery är en massa skript som ger webbplatser funktionalitet som animering, tillhandahåller interaktiva element till webbsidor, gör det enkelt att göra plugins och teman eftersom det hanterar funktioner som är gemensamma för webbplatser och styr CSS med det.

Äldre versioner av jQuery används fortfarande i många plugins och teman. Äldre jQuery-bibliotek innehåller sårbarheter i CrossSite Scripting (XSS) och Denial of Service (DoS), vilket kan vara riskabelt för webbplatser.

WordPress 5.5 var det första steget mot att modernisera WordPress genom att tvinga hela WordPress-ekosystemet att uppdatera sin kod och komma ombord med den senaste och säkraste versionen av jQuery.

Det första steget på resan var att eliminera biblioteket jQuery Migrate 1.x.

jQuery Migrate är kod som tillåter en webbplats med plugins som använder äldre versioner av jQuery att fortsätta fungera. Det gör en WordPress-sida bakåtkompatibel med plugins och teman som fortfarande använder äldre jQuery-skript.

WordPress tillkännagav dessa steg länge tidigt. Plugin- och temautvecklare hade riklig varning för att jQuery skulle tas ut, vilket gav dem mycket tid att uppdatera sin produkt.

När WordPress släppte version 5.5 i augusti 2020 slutar ett stort antal webbplatser fungera som de borde. Några personer var utestängda från sina webbplatser och kunde inte logga in på deras administratörspanel. Andra förlag såg att hela deras webbplatser slutade visas helt.

WordPress släppte ett plugin som heter Enable jQuery Migrate Helper för att återupprätta alla förstörda webbplatser. Ett stort antal webbplatser återupprättades och fortsatte att fungera som normalt.

Varför WordPress 5.6 kan bryta vissa webbplatser

WordPress 5.6 lanserar steg två för att modernisera användningen av jQuery genom att uppdatera jQuery Migrate-biblioteket till den senaste versionen, 3.3.1.

Webbplatserna som var beroende av ”Enable jQuery Migrate Helper” för att skydda sina webbplatser från att falla sönder kommer att drabbas igen.

Som framgår av det officiella tillkännagivandet:

“Det första steget inkluderades i WordPress 5.5, som slutade aktivera jQuery Migrate version 1.x som standard.

Som en del av … del två av denna process … som uppdaterade den medföljande jQuery-versionen till 3.5.1. Utöver detta uppdaterades jQuery Migrate också till den nyare versionen 3.3.1.

Observera att Migrate-skriptet för version 3 inte är kompatibelt med funktioner som det tidigare migreringsskriptet innehöll en polyfyllning för, och att funktioner som tidigare markerats som utfasade inte längre är tillgängliga. ”

Det betyder att funktionaliteten kommer att brytas om igen för webbplatser som fortfarande förlitar sig på plugin-programmet Enable jQuery Migrate Helper för att hålla webbplatsen fungerande.

I ett WordPress-forum för stöd för jQuery Migrate Helper-plugin, frågade någon om plugin-programmet Enable jQuery Migrate Helper fortfarande kommer att fortsätta arbeta med WordPress 5.6

“När WordPress 5.6-uppdateringen kommer, kommer Enable jQuery Migrate Helper fortfarande att fungera?”

WordPress-pluginutvecklaren svarade:

“Så det korta är att nej, det hjälper inte när WordPress 5.6 kommer, eftersom jQuery-biblioteket i WordPress planeras att uppgraderas, och det skulle lämna den här hjälpen värdelös …”

Många plugins och temautvecklare uppdaterade sin programvara till den senaste versionen av jQuery och åtgärdade problemet. Användare av dessa produkter borde inte ha några problem.

Men det finns teman och plugins som inte längre underhålls och det kan finnas andra människor som ännu inte har uppdaterat sin kod. Användare av dessa produkter kommer troligen att följa deras webbplats bästa funktion.

Kommer WordPress 5.6 att bryta din webbplats?

Om du för närvarande använder plugin-programmet Enable jQuery Migrate Helper och när du är inloggad på administratörspanelen ser du felmeddelanden, då kan du stöta på oväntat webbplatsbeteende när WordPress uppdateras till version 5.6.

Återigen, om Enable jQuery Migrate Helper inte rapporterar några fel som betyder att dina teman och plugins har uppdaterat sina jQuery-bibliotek och webbplatsen ska fungera bra.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa leverantörer av WordPress-utvecklingstjänster. Vi är experterna på att skapa fantastiska webbplatser för ditt företag. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »