WordPress 5.6.1 Introducerar Ett Fel Som Gör Det Svårt Att Spara Ett Inlägg

februari 11, 2021
WordPress-5-6-1-Introducerar-ett-fel-som-gör-det-svårt-att-spara-ett-inlägg

WordPress 5.6.1 Introducerar Ett Fel Som Gör Det Svårt Att Spara Ett Inlägg

WordPress 5.6.1, som många webbplatser automatiskt uppdateras till, har infört ett fel som gör det svårt att spara ett inlägg. En tillfällig åtgärd har gjorts för att ta itu med problemet men det är inte en officiell uppdatering för att ta hand om problemet.

Ändringar du gjort kanske inte sparas

Ett fel med den senaste versionen av WordPress, version 5.6.1, gör att en varning dyker upp när du försöker navigera bort, oavsett om inlägget har sparats eller inte.

Felet rapporterades på en WordPress-supportsida:

“Jag får pop-up” Lämna webbplatsen? Ändringar du gjort kanske inte sparas. Hela tiden, om jag byter sida eller inte, och om jag sparar (publicerar eller uppdaterar) sidan eller inte.

Detta började efter uppgraderingen av 5.6.1 i morse. Jag har två webbplatser, med 2 olika teman, båda med den klassiska redigeraren 1.6 och den beter sig på båda.

Det gör det i Chrome, det gör det inte i Firefox. ”

Det faktum att det inte förekommer i Firefox är intressant eftersom Firefox, enligt Mozilla-dokumentation, hanterar vissa delar av lossningshändelsen unikt jämfört med Chrome, eftersom Chrome saknar vissa funktioner.

Detta är dock inte ett Chrome-problem. Jag påpekar helt enkelt varför ett fel kan visas i Chrome men inte i Firefox.

Lossa händelsefel i WordPress-redigeringsfönstret?

Meddelandet är väsentligt för vad som kallas en “avlastningshändelse” som utlöser en varning när en utgivare försöker navigera bort från ett fönster, vanligtvis när något lämnas ångrat.

Det specifika varningsmeddelandet är:

”Lämna webbplatsen? Ändringar du gjort kanske inte sparas. ”

Felet visar sig i både inlägg och sidor. Men vissa utgivare har rapporterat att felet eventuellt finns när man redigerar sidinnehåll och fungerar bra när man redigerar inläggsinnehåll.

Som framgår av några rapporter kan buggen avaktiveras genom att redigera relaterade plugins som Tiny MCE och Advanced Custom Fields. Att stänga av dessa plugins förhindrar att dumpmeddelandet genereras.

En utgivare rapporterade i den privata Advanced WordPress Facebook-gruppen att avstängning av plugin-programmet Advanced Custom Fields hindrade varningen från att genereras.

Men problemet handlar inte om själva plugins. Problemet verkar ligga inom själva WordPress-kärnan, vilket orsakar problemet i olika redigeringsrelaterade fönster.

En förläggare rapporterade lättnad genom att aktivera Gutenberg-redigeringsmiljön:

“Vill du lämna den här webbplatsen? Ändringar du gjort kanske inte sparas ”Varning när du lämnar uppdaterade sidor (men inte inlägg) efter 5.6.1-uppdatering när du använder klassisk redigerare. … försvinner när Gutenberg slås på igen. ”

En annan utgivare noterade att WordPress-redigeringsrelaterade plugins tycktes utlösa felet:

”Uppdatering: Det ser ut som att användaren måste vänta på att TinyMCE laddas helt innan han gör en ändring; annars tar manuset inte hänsyn till hans ändring.

En bra visuell ledtråd är dropshadow av verktygsfältet som försvinner när redigeraren har initialiserats korrekt. ”

En användare laddade upp en video av en genomgång som visar hur felet genereras. I videon väljer utgivaren ett dokument som ska redigeras och går in i redigeringsfönstret.

Därefter trycker utgivaren på uppdateringsknappen för att spara sidan. De klickar sedan på en länk för att navigera bort från redigeringsfönstret.

Men handlingen får varningsmeddelandet om lossning att leka.

Tillfällig lösning har lagts upp

En fix har publicerats på WordPress, men det är inte en officiell fix.

Denna version av fixen är helt användbar. Det är kod som ska bäddas in i filen functions.php.

Det finns en annan fix som delades som tenderar till en extra fråga men den har inte testats helt.

WordPress 5.6.1 Fel i “Ändringar sparade inte”

Om problemet hindrar ditt arbetsflöde finns det steg som kan vidtas. Ett rekommenderat steg kan vara att se till att alla redigeringsrelaterade plugins är helt laddade. Andra åtgärder inkluderar att inaktivera redigering av relaterade plugins eller aktivera Gutenberg.

Det finns en fix som kan tillämpas på functions.php och slutligen kan man hänga hårt för en officiell fix.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa WordPress-utvecklingstjänster. Våra WordPress-utvecklare är mycket professionella för att utveckla unika, effektiva och lätta webbplatser för alla typer av företag. Mejla oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Citat

WordPress-supportsida Diskussion

Ändringar du gjort kanske inte sparas

Officiell WordPress-felrapportsida

”Lämna webbplatsen? Ändringar du har gjort kanske inte sparas ”på anpassade taxonomisidor efter WP 5.6.1-uppdatering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »