Varför WP-raket-plugin sannolikt inte är orsak till Google SERPs glitch

juli 10, 2020

Varför WP-raket-plugin sannolikt inte är orsak till Google SERPs glitch

Bilder har försvunnit från Googles sökresultatsidor än en gång. Bugg verkar påverka receptbloggarna mest. En del säger att WP Rocket hade något att göra med det. Men det bekräftas inte.

Webbplatserna som har karusellerna på omslaget på sidan tappade sina rangordningar.

De webbplatser som fanns i de vanliga sökresultaten höll sina rangordningar men förlorade bilden som borde följa med deras SERP-lista.

WP-raket misstänkt som associerad med problemet

Många bloggare observerade att var och en av dem hade WP-raket gemensamt. De började anta att WP Rocket gjorde att bilderna inte kunde ses av Google. Om det är giltigt skulle det klargöra varför bilderna försvann från Googles SERP.

WP Rocket är ett plugin vars mål för befintliga är att påskynda en webbplats.

En cache-plugin kan ta JavaScript- och CSS-filer, inklusive de som är relaterade till plugins och sedan krympa dem ned (en procedur som kallas minifiering).

WP Rocket tar också filer och placerar dem i en cache. En cache är som en ögonblicksbild. Detta sparar tid eftersom WordPress inte behöver hämta data från en databas utan kan använda den cachelagrade filen.

Men ibland kan processen för att minifiera eller cache blanda sig med att använda ett plugin, vilket gör att webbplatsen inte fungerar korrekt.

Ibland händer detta när ett plugin har uppdaterats men WP Rocket (eller någon annan cache-plugin) inte automatiskt uppdaterar cachen eller minifierade filer.

Det är anledningen till att det är en anständig praxis att spola cachen och skapa en ny cache samt minifiera filer när WordPress själv uppdaterar eller när ett plugin uppdateras.

Man skulle tro att en plugin skulle göra det automatiskt och det kan. Men ingenting är bra och cache-pluginprogram kan vara lite testiga.

WP Rocket Not at Fault – Uppdatering

Som anges av Casey Markee

”Det är troligt att det finns flera plugin-konflikter som orsakar dessa tillfälliga återgivningsproblem. En av dem, Grow by Mediavine var definitivt den utlösande orsaken i flera fall som vi spårade under de senaste 48 timmarna.

När det gäller WP Rocket-problemet kan det “vara” problemet i utvalda situationer och jag vet om två fall som vi kan säga att det var fallet eftersom de inte hade Grow installerat. I slutändan kan allt som hindrar JS eller CSS laddas orsaka problem. ”

Inget ord från Google

Googles John Mueller bad om webbadresser och många bloggare reagerade. Kanske trodde de att problemet var löst?

Vid den tidpunkten, åttonde juli, var det inte så mycket säkert att detta var ett uttryckligt för WP Rocket. Det gav ett intryck av att vara en WP-raketfråga, men det var uppenbarligen inte.

Frågan hade att göra med ett helt annat WordPress-plugin som heter Grow by MediaVine.

WordPress Grow är källan till bildproblemen

Detta är en anständig beskrivning av hur den iögonfallande misstänkta i allmänhet inte är frågan. Genom att vara självklar, kommer många att sluta söka efter ett svar eftersom de är nöjda med att den mest tydliga applaicanten är skylden. Det är en typisk lutning att diagnostisera ett problem.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa WordPress Development Services. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »