Varför Att Hitta Ditt Varumärkesändamål är Fördelaktigt För Ditt Företag?

januari 4, 2021
Varför-Att-Hitta-Ditt-Varumärkesändamål-är-Fördelaktigt-För-Ditt-Företag

Varför Att Hitta Ditt Varumärkesändamål är Fördelaktigt För Ditt Företag?

Att hitta ditt varumärkesändamål bör vara det viktigaste steget i din allmänna varumärkesstrategi, men inte många företag gör det. Den här artikeln innebär att karakterisera idén om varumärkesändamål och varför det är så viktigt för varje organisations varumärkesstrategi.

Vad är ett varumärkesändamål?

Ett varumärkesändamål är syftet bakom en organisations aktiviteter. Det beror på vad en organisation tror på och varför den kan betyda i världen. Det handlar egentligen inte om att rädda planeten, men det måste vara värt i viss utsträckning. Till exempel genom att göra små men ändå viktiga drag.

För att upptäcka ditt varumärkesändamål måste du fråga dig själv: Varför finns din organisation / varumärke? Vad är dess långsiktiga syfte att förbättra samhället som det är idag?

Fördelarna med att ha ett rimligt varumärkesändamål

Varumärken som har ett syfte:

  1. Stå upp för en tro som kommer att öka värdet av deras shoppares liv, samhälle och miljö.
  2. Stå från konkurrenterna tack vare en fokuserad långsiktig strategi och ett exceptionellt tydligt budskap.
  3. Stå fast genom att skapa en gedigen företagskultur med en tydlig vision för varumärkets långsiktiga uppdrag.

Varför är det så viktigt?

Idag vet varje organisation vad de gör (till exempel säljer duschgeler), några företag vet hur de gör det (till exempel genom en rimlig varumärkesseparationsstrategi, en rolig förpackningsdesign, en kreativ annonskampanj), men inte många vet riktigt varför de gör det (till exempel för att hjälpa individer att må bättre och erkänna sin kropp som den var, som Dove gör det).

Men ett företag vars representanter kan svara på förfrågan “Varför är vi här?” kommer att göra djupare känslomässiga kontakter med konsumenter, anställda, investerare och andra intressenter. Idag behöver kunder varumärken och föremål som ger deras liv en äkta betydelse, och representanter måste förstå vad den verkliga motivationen bakom att arbeta för ett visst företag är. Varumärken behöver inte bara representera sina produkter, men också människorna bakom produkterna.

Exempel på varumärkesändamål sammanfattas i en mening

Här är några exempel på varumärkesändamål som sammanfattas i endast en mening. Du ser att vissa kan tyckas vara starkare än andra. Ju starkare syftet är, desto starkare blir din långsiktiga strategi.

Nike-brand-purpose Patagonia-brand-purpose

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa tjänster för varumärkesutveckling. Om du fortfarande inte är säker på att skapa en framgångsrik varumärkesstrategi kan vi hjälpa dig. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »