Vad GoogleBot gör för kundvagnar och varför?

juli 7, 2020

Vad GoogleBot gör för kundvagnar och varför?

Trots normala intryck om detta ämne kryper inte Google och lägger till produkter i slumpmässiga kundvagnar. Det här är vad som verkligen händer.

Det som verkligen händer är att handlare som deltar i Google Shopping (eller Googles backend för säljare av Merchant Center och Shopping-kampanjer) samtycker till att deras webbplatser ska genomsökas, inklusive deras kundvagn.

Som anges i Merchant Center användarvillkor:

”Om innehållet du skickar in innehåller URL: er eller liknande innehåll ger du Google rätten att få åtkomst till, indexera, cache eller krypa URL: erna och innehållet tillgängligt via sådana URL: er eller någon del därav.

Google kan till exempel använda ett automatiserat program för att hämta och analysera webbplatser som är associerade med sådana URL (er). “

Motivationen bakom detta är att hålla Google Shopping en pålitlig plats för köpare att handla genom att bli av med de fruktansvärda köpmännen.

Förutom att genomsöka kundvagnen kräver Google dessutom deltagande köpmän att låta Google krypa sina shoppinglandningssidor.

Om du blockerar Google från målsidorna med hjälp av robots.txt kan det orsaka att köpsidan ogillar för Google Shopping-annonser och deras Merchant Center, enligt Googles hjälpsidor.

”Användare förväntar sig att informationen på dina målsidor matchar vad som visas i dina Shopping-annonser. För att säkerställa denna sömlösa användarupplevelse utför vi automatiserade kvalitets- och policykontroller på produktens målsidor. Dessa kontroller kräver att vi laddar ner målsidorna med Googles genomsökningssystem. “

Till exempel är en av reglerna som Google godkänner snedvridning av handlarna eller produkterna.

Förekomster av problem som Google söker efter är:

  • ”Underlåtenhet att tydligt och tydligt avslöja betalningsmodellen och hela kostnaden som en användare kommer att bära före och efter köp
  • Underlåtenhet att tydligt och tydligt avslöja alla relaterade villkor före och efter köp
  • Löfteprodukter eller kampanjerbjudanden som inte är tillgängliga för användare
  • Ange falska uttalanden om din identitet, kvalifikationer eller den marknadsförda produkten
    (som att felaktigt hävda sig vara en certifierad återförsäljare eller använda ett varumärke för att marknadsföra en annan produkt)
  • Använda falska påståenden eller påståenden som lockar användaren med ett osannolikt resultat (även om detta resultat är möjligt) som det troliga resultatet som en användare kan förvänta sig
  • Felaktigt antydande anknytning till eller godkännande av en annan person, organisation, produkt eller tjänst ”

Detta är fakta om Googlebot och kundvagnar

Google lägger inte till artiklar i kundvagnarnas kundvagnar.
Google försöker lägga till artiklar i kundvagnernas handlare som intresserar sig för Googles tjänster för shopping, köpmän och shoppingannonser.

Varje leverantör som intresserar sig för dessa Google-program samtycker till den typen av genomsökning, eftersom avtal krävs för deltagande.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa Digital Marketing Services. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »