Vad är det bästa sättet att hantera föråldrat innehåll i Sverige?

juli 9, 2020

Vad är det bästa sättet att hantera föråldrat innehåll i Sverige?

Det finns några sätt du kan ta med innehåll som har blivit föråldrat och föråldrat, och en enkel metod att komma ihåg detta är genom att följa de tre R:

Uppdatera det

Omarbeta och återanvända innehåll som redan finns är en ljudteknik som många organisationer använder.

Om innehåll blir föråldrat kan du enkelt uppdatera innehållet så att det blir aktuellt igen.

Även om detta fungerar med de flesta innehållstyper är det underförstått att enkelheten i detta kan variera från bransch till industri.

Återanvänd det

När innehåll blir föråldrat eller föråldrat, men inte utgör något ansvar för organisationen, till exempel en avbruten produkt eller lista över bästa praxis, kommer alternativet att återanvända sidan för en användare att spela in.

Tanken här är att inte bortskaffa sidan utan lägga till en länk för att berätta för folk att det finns en uppdaterad version av den någon annanstans på webbplatsen.

Du skulle göra detta när den gamla sidan trots allt blir trafik, innehållet är inte en skyldighet, och det finns en relevant innehåll som 301 kan omdirigera det till.

Omdirigera det

När valet att skriva om eller omanvända innehållet inte finns eller innehållet utgör en risk, är det legitima steget att grossist 301 vidarebefordra innehållet till något mer aktuellt.

Detta är en grundläggande procedur som kräver att personen bara känner igen en ny sida för det föråldrade innehållet för att peka på och utföra 301-omdirigering.

När ska du INTE ta bort innehåll?

När innehållet fortfarande fungerar för dig och fortfarande är meningsfullt för din produkt eller erbjudande

Detta kan verka som sunt förnuft eftersom det är. Några människor känner sig tvungna att ändra saker bara för att de måste förändra det och tror att de borde uppdatera det eftersom en viss tid har gått.

Detta är inte en smart tanke. Men det är något som händer mycket ofta.

Om innehåll på din webbplats klargör din produkt eller erbjuder bra, förmedlar rätt data till dina kunder så att de kan nöja sig med ett utbildat val och driva fantastiska sökresultat, låt det vara i fred.

Även om du borde titta kontinuerligt och överväga sätt du kan bygga upp ditt sökintryck, betyder det inte att du behöver återgå till innehåll på en sida som gör rätt slags arbete åt dig.

I SEO kan du i allmänhet leva efter det gamla ordet “om det inte har gått sönder, fixa inte det.”

I slutet av dagen handlar det om att få kontakt med dina kunder på ett så rätt sätt som möjligt. Din webbplats bör bara ha innehåll som har värdet för dem och inte placerar dig i tvivelaktiga omständigheter samtidigt.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa tjänster för digital marknadsföring och innehållsmarknadsföring. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »