Vad är den perfekta blogginläggslängden för SEO i Sverige?

juni 25, 2020

Vad är den perfekta blogginläggslängden för SEO i Sverige?

Det är normalt funderat, tittat och diskuterat av alla som arbetar med webbplatsinnehåll: Vad är den perfekta blogginläggslängden för SEO i Sverige?

Det lämpliga svaret är inte lika enkelt som ett antal ord.

Om du inte vet tillräckligt om SEO-skrivning kan du be om hjälp av SEO-experter i Sverige. Vi på CodeLedge är de bästa leverantörerna av SEO-tjänster i hela Sverige. Vi är bara ett meddelande bort, släpp ditt meddelande här.

Det finns många faktorer som kan och bör ses som när du väljer vilken längd som är perfekt för dina artiklar eller blogginlägg, men de två viktigaste elementen för att hitta en lösning är:

Vem är din målgrupp?

I vilken utsträckning behöver inlägget effektivt förklara materialet på ett sätt som resonerar med sina läsare?

Folk antar generellt snabbt att kortare innehåll är bäst för användare. Det är enklare och snabbare att läsa, och människor föredrar att inte stirra på något mycket liknande på en PC-skärm länge.

Vi inser definitivt att förmågan att fokusera blir kortare för varje generation i Sverige och globalt. Men betyder det kortare artiklar en bättre användarupplevelse och därför en bättre organisk ranking i sökningen?

Statistik ljuger inte

Statistik erbjuder en ganska anständig startpunkt, men vi inser alla att de ibland också kan manipuleras.

Så vi borde få något klart från get-go: oavsett längd kommer det ständigt att vara bra innehåll och det kommer ständigt att vara fruktansvärt innehåll.

Studier som inspekterar hundratals eller tusentals sidor med innehåll, analyserar sannolikt inte vilket innehåll som är bra, vilket är riktigt hemskt, vilket är genomsnittligt osv. Det undersöker artikelns längd och hur det kan påverka hur bra eller dåligt innehållet slår till att grundas på praktiskt taget praktiskt taget.

Normal innehållslängd för Page 1-resultat är cirka 1 900 ord, vilket indikeras av en fallstudie 2016. Det är mycket längre än de 200-eller 500-ordiga blogginlägg som de flesta författare eller webbplatsadministratörer tror är perfekt.

Beroende på frågan kan sökresultaten på sidan 1 inte överväldigas med innehåll i bloggstil, men innehållet som kommer att betraktas som genialt av användare – och Google – kan absolut innehålla välkonstruerat, trevligt blogginnehåll som uppfyller en sökfråga .

Kvalitet över kvantitet: Fokusera inte på artikellängd

Många lägger stor vikt vid den ordliga längden för artiklar och den missförstådda betydelsen av att ha mer än ett specifikt antal ord på varje sida för att rangordna.

Utan tvekan är det viktigt att ha lite innehåll (och längd) till stycket; det är emellertid inte värt att publicera en 2500-ords överskottsgranskning av en film som diskuterar huvudkaraktärens fruktansvärda hår och foul språk fyra unika sätt genom hela innehållet.

Självklart erbjöd filmen olika komponenter och scener som gör filmen bra eller dålig. Har diskussion om dem. Förklara verkliga omständigheter med reaktioner och fördjupade förklaringar.

Det är det som människor söker efter när de söker efter information om en film. “Var filmen bra?”; ”Varför var det bra eller dåligt?”; och “Ska jag titta på det?” är de äkta förfrågningarna. De bästa filmrecensionerna besvarar var och en av de tre förfrågningarna och gör det inte svårt att förstå.

Ge användarna vad de behöver oavsett vilket antal ord som krävs för att säga det.

Sista ord

Ditt innehåll kan ta många former, och det kan hittas och konsumeras på olika sätt.

Det borde inte vara ditt mål att skriva 2 000 ord på ett blogginlägg bara för att det verkar vara “perfekt längd” för att ranka bra i organisk sökning.

Om du är stressad över att träffa en perfekt blogglängd för SEO kommer du helt förbiser huvudfrågan.

Ditt mål borde vara att tillhandahålla den bästa, mest användbara (och uppgraderade) versionen av innehåll till din målgrupp som samordnar deras mål.

Din publik kommer att uppskatta det – och din webbplatsanalys speglar det.

Vi på CodeLedge tillhandahåller de bästa SEO-tjänsterna i Sverige. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »