Vad-är den nya Shopify Google Web Vitals appen?

september 15, 2020
Vad-är-den-nya-Shopify-Google-Web-Vitals-appen?

Vad-är den nya Shopify Google Web Vitals appen?

Shopify har nu en ny applikation som visar webbplatsens Google Web Vitals-poäng. Att förbättra poängen kan göra det möjligt för en webbplats att prestera bättre. År 2021 blir Web Vitals-poäng rankningsfaktorer.

Om du letar efter bästa svenska utvecklingstjänster för e-handel. Vi är på rätt sida, vi tillhandahåller Sveriges bästa Shopify- och e-handelswebbplatsutvecklingstjänster. Låt oss diskutera ditt företag direkt här.

Vad är Shopify Web Vitals-appen?

Applikationen ger Shopify-butikshandlare möjlighet att kontrollera deras Web Vitals-poäng och jämföra dem med tävlingen.

Ansökan gjordes av Ilya Grigorik (@igrigorik), chef för utvecklarrelationer på Google.

Ilya meddelade det på Twitter:

“Kör en Shopify-butik och är nyfiken på hur den fungerar mot Core Web Vitals rekommendationer för LCP, FID och CLS? Bonus, hur stämmer det mot konkurrenterna? ”

Vad är Web Vitals?

Web Vitals består av tre mätvärden som tillsammans rapporterar om användarupplevelsen för webbplatsbesökare.

Att få höga poäng på mätningarna på Web Vitals är en indikation på att en sida laddas ner snabbt och kan användas av webbplatsens gäster.

Dessa riktmärken har varit relaterade till högre försäljning och bidrar till positiva användarupplevelser på en webbplats.

Web Vitals består av tre mätningar:

  1. Kumulativ layoutförskjutning
  2. Största innehållsrika färg
  3. Första ingångsfördröjningen

Kumulativ layoutförskjutning

Detta uppskattar komponenternas lutning på en webbplats för att flytta när sidan laddas ned. En webbplats-sida kan inte användas förrän de synliga sidkomponenterna som knappar, formulär, text och bilder har laddats ner och inte rör sig.

Mindre väntan på att en sida ska kunna användas är relaterad till en bättre användarupplevelse och högre erbjudanden.

Största innehållsrika färg

Största innehållsfulla måleri mäter nedladdningshastigheten för de huvudsakliga webbplatsens sidkomponenter som är synliga för en webbplatsbesökare. Detta mäter inte om sidan kan kopplas till.

Det är bara ett mått som uppskattar hur länge en webbplatsbesökare måste hålla kvar tills de verkligen kan se sidinnehållet.

Webbplatsbesökare som behöver hålla upp ett tag, särskilt på en mobiltelefon, kommer generellt att studsa bort från en webbplats och söka efter en annan webbplats att köpa från.

Första ingångsfördröjningen

FID mäter hur lång tid det tar för en webbplats att reagera efter att en användare interagerat med den.

Ibland kan det finnas webbsidekomponenter som laddas ner i bakgrunden som kan förhindra att en användare kommunicerar med en webbplats.

Till exempel, om en sida innehåller skript som är viktiga för att ett formulär ska fungera, måste webbplatsens besökare hålla kvar tills innehållet laddas ner innan de kan interagera med det.

Ibland finns det skript, videor eller andra sidkomponenter som laddas ner i bakgrunden som påverkar blockeringen som hindrar användare från att klicka på en navigeringsknapp eller se ner till en nedre del av en sida, vilket hindrar en användare från att interagera med den.

Shopify Web Vitals-appen är bekväm

Applikationen visas i en Shopify-leverantörs instrumentpanel.

Som framgår av Shopify-applikationssidan:

Inbäddad rapport i din butik och din tävling

Den här appen ger en inbyggd rapport om hur verkliga Google Chrome-användare upplever din Shopify-drivna butiksfront, som fångas av Chrome UX-rapporten, och gör att du kan benchmarka din webbplats mot en anpassad lista över konkurrenter med avseende på var och en av vitala mätvärden … ”

Shopify Web Vitals App

Shopify Web Vitals-applikationen ger moderna webbmätvärden till alla Shopify-handlare. Applikationen hjälper köpmän med att förbättra erbjudanden och användarupplevelse. År 2021 kommer det också att hjälpa dem att rankas bättre i Google.

Läs Shopify App-sidan

Core Web Vitals Dashboard

https://apps.shopify.com/vitals-1

Vi på CodeLedge är experter på Shopify och e-handelswebbplatsutveckling i Sverige. Om du funderar på att starta din onlinebutik kan vi hjälpa dig att bygga den bästa e-handelswebbplatsen för ditt företag. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »