Topp 5 Facebook-annonshack för att minska kostnaderna och öka konverteringarna

juni 4, 2020

Topp 5 Facebook-annonshack för att minska kostnaderna och öka konverteringarna

Facebook är utan tvekan en inflytelserik plattform för marknadsförare av oändliga skäl, inklusive kraftfulla inriktningsalternativ och förnuftiga utgifter.

Utfört på lämpligt sätt kan en Facebook-kampanj helt förbättra din konverteringsfrekvens, mängden webbplatsanvändare och din totala prestanda. Men för att göra dina annonser framgångsrika på denna välkända sociala medieplattform och inse vilka annonser du ska köra och var kan det ta lite tid och pengar. Så om du söker efter bättre metoder för att få bästa resultat, bör du göra lämplig forskning. Alla dina kampanjekostnader på Facebook är beroende av olika element, inklusive inställningar för målgrupp, bransch, mål och förbättringar.

Här är de bästa 5 hacks som definitivt kan minska utgifterna och öka konverteringarna.

1. Börja med rätt publik

En strategi är ett tveklöst krav även innan du överväger dina Facebook-optimerade annonser. För att lyckas bör du känna till rätt publik. En grundlig förståelse av din målgrupp inkluderar vad de gillar, delar eller generellt reagerar på.

När du minskar och fokuserar på inriktning på rätt publik kan du minska konkurrensen från olika märken som kör kampanjer till samma publik. Du bör absolut inse att du befinner dig i ett anbudskrig med olika varumärken och att du helt enkelt måste bjuda på vem du verkligen behöver nå. Innan du börjar effektivisera Facebook-kampanjer bör du alltså granska dina annonsrapporter för att kontrollera om du fokuserar på den relevanta publiken.

2. Annonsfrekvens räknas också

Facebook-specialister ger inga specifika påståenden eller praxis om frekvensen av att visa en liknande annons till en enskild användare. Men vi bör också överväga det faktum att användare inte bör stänga av din marknadsföring eller namnge den som skräppost efter att de har irriterats av att se den för ofta. Gör lite forskning och försök att uppskatta hur ofta individer kommer att märka din annons när den visas för dem. En grundläggande metod för att göra detta är att betygsätta annonsens grafik. Du bör visa varje annons minst 3 och högst tio gånger i Facebooks nyhetsflöde. För sidofältet kan du hoppa till minst 10 och högst 40 annonser.

3. Optimerade tidsluckor

Tidtilldelningar är viktigast i Facebook-kampanjer. Om du någonsin märkte att det finns några dagar och tidsintervall när dina inlägg får fler likes och dessa dagar överträffar jämfört med resten av dagarna; det är när du måste konfigurera dina annonskampanjer. Ingen kampanj körs effektivt varje dag dygnet runt. Så dela upp vilka dagar som presterar bättre så långt som konverteringar på den mest minimala CPA. Du kan gå till dina Facebook Ads Manager-rapporter och använda menyn Fördelning för att skilja dina kampanjer efter dag.

4. Håll din annonskopia tilltalande och kompakt

Människor i dessa dagar är för hängivna för att erbjuda tid till en länge skriven kopia. I en rusning kommer de bara i allmänhet att skumma över det långa innehållet. Så, det osäkra stycket av detta är att göra en övertygande reklam i denna korta kopia. Håll ditt sinne öppet och komponera en två-raders (eller kanske en) kopia som sammanfattar alla specifika punkter och dessutom en CTA. Så gör så bra du kan och ställa in en infektiös och kortfattad reklamkopia medan du håller alla komponenterna i en “anständig” annons.

5. A / B-testning är ett måste

Även om A / B-test som erbjuds av Facebook inte är det bästa att bero på eftersom det är svårt att använda och inte så mycket exakt, är det fortfarande acceptabelt att köra ett A / B-test med de annonser du har. Det är i alla fall bättre att vara på en säker sida med förmodligen lite information istället för ingen. Med Facebook A / B-testalternativ får du en smart tanke på vad som fungerar och vad som inte.

Vi på CodeLedge tillhandahåller de bästa tjänsterna för digital marknadsföring och sociala medier i Sverige. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »