TikTok överträffade Facebook i Tid Som Användes Per Användare

januari 18, 2021
TikTok-överträffade-Facebook-i-Tid-Som-Användes-Per-Användare

TikTok överträffade Facebook i Tid Som Användes Per Användare

För första gången investerar användare mer tid i TikTok än Facebook enligt information från en ny rapport om appanvändning.

Ansökan Annie rapporterar att tiden på TikTok har ökat med 325% jämfört med året innan, vilket innebär att det för närvarande slår Facebook i termer av timmar per användare per månad.

Normal tid spenderas i princip för varje applikation på varje marknad; hur få som helst är dock lika mycket som TikTok.

TikTok rankas som de 5 bästa efter tid och den takt som den växte under föregående år dominerar nästan alla andra applikationer som analyseras i rapporten.

Det rankas # 1 i listan över de bästa breakout-applikationerna 2020, som rankar applikationerna efter tillväxt i månatliga aktiva användare jämfört med föregående år. TikTok är på mål att nå 1,2 miljarder aktiva användare (MAU) 2021.

I sociala medier är 1 miljard MAU-klubben en elitgrupp av applikationer som består av Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp, YouTube och Kinas WeChat. Det är ingen mindre sak att TikTok förväntas landa sig en plats bland dessa applikationer innan året är ute.

TikTok är i en egen liga när det gäller inkomst och rankas som # 2-spelapplikationen så långt som konsumentutgifterna. Medan många sociala medieapplikationer tjänar pengar genom annonser, tjänar TikTok pengar genom kampanjer och tillåter användare att köpa digitala varor.

För att vara säker är den anmärkningsvärda tillväxten av TikTok en av de bästa trenderna i sociala medier att övervaka 2021. Men vad mer bör annonsörer veta om?

Rapporthöjdpunkter: State of Mobile 2021

Mobil växer 3 år på 12 månader

Mobil adoption antas ha avancerat 2-3 år under de senaste 12 månaderna. Nedladdningar av mobilapplikationer nådde en ny topp på 218 miljarder år 2020, en ökning med 7% jämfört med året innan.

Amerikanerna tillbringade 8% mer tid på sin mobiltelefon än att titta på TV 2020 – 4 timmar av varje dag på mobilen jämfört med 3,7 timmar TV.

Tillväxten av mobil förstärkte annonsverksamheten 2020 – växte till 240 miljarder dollar i mobilannonsutgifter och beräknades nå 290 miljarder dollar 2021.

Mobilannonsplaceringar ökade med 95% jämfört med året innan i USA. Videokampanjer såg en enorm utveckling förra året sedan men överträffades av tillväxten av mellanannonser.

Applikation Annies rapport visar ökningen av alla kategorier av applikationer, som spel, shopping, matleverans och prenumerationstjänster. Men tillsammans med underhållnings- och handelsapps ökade tillväxten av affärsapplikationer 2020.

Tiden i affärsapplikationer ökade med 275% jämfört med året innan och krävs för att hålla sig höga eftersom företag fortsätter att erbjuda fjärrstyrda arbetsalternativ.

Användare tittar på YouTube 4x mer än Netflix

Även om det finns mer information att hitta i rapporten är den sista uppsättningen detaljer som jag lämnar dig relaterad till YouTube-tillväxten.

YouTube är den bästa applikationen för videostreaming efter normal tid per användare och det är långt borta. YouTube ser mer än fyra gånger spenderad tid per användare jämfört med nästa närmaste app (Netflix).

Användare spenderar normalt 23 timmar i månaden på att titta på innehåll på YouTube. För undersökning ser Netflix normalt 5,7 timmar per användare varje månad.

Som annonsör, innehållsskapare, annonsör eller utgivare – nivån på publikens engagemang på YouTube är något som inte kan ignoreras.

Om du hoppas kunna öka dina marknadsföringsinsatser för innehåll i år, kan du överväga att överväga YouTube när du funderar på hur det kan passa in i din marknadsföringsmix.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa digitala marknadsföringstjänster. Våra experter på digital marknadsföring är mycket professionella för att utveckla en framgångsrik marknadsföringsstrategi för alla typer av företag. Mejla oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »