Stort Shipping Tips för e-handel nybörjare i Sverige

juni 8, 2020

Stort Shipping Tips för e-handel nybörjare i Sverige

För nya onlinebutiker som säljer konkreta föremål kan handlingen av frakt – både när det gäller paketbeställningar och kontroll av kostnader – göra skillnaden mellan framgång och misslyckande.

I online-detaljhandeln är leverans och ordernöjdhet en av de viktigaste uppgifterna som nya företagare måste skärma och hantera. Här är tre leveranstips för nybörjare på nätet.

1. Se till att dina produkter väger

Vet hur mycket dina produkter väger – kan verka uttrycka det uppenbara, men när det gäller att beräkna fraktkostnader är det inte.

En objekts transportvikt kanske inte är dess verkliga vikt. Tänk på två exempel.

Föreställ dig först att du säljer glasvaser. Dina artiklar väger inte mycket av sig själva, kanske ett par kilo. Men för att säkert transportera glas från ena änden av landet till nästa, bör du lägga dina burkar i pressande material som luftkuddar, skum, bubbelpapir och pressa jordnötter. Dessa pressmaterial, en massiv ridad kartong och till och med tejpen lägger alla till leveransens vikt.

Du måste känna igen vad dina produkter väger – glasvaser i det här exemplet – när de är fulla, fyllda och beredda att transportera.

För det andra, tänk dig att du säljer kroppskuddar. Dina artiklar är lätta, inte precis ett pund, men de är generellt massiva. Dina kuddar kan vara beroende av vad frakttransportörer kallar dimensioner.

Om du utvärderade dina fraktkostnader beroende på din kuddes äkta vikt, kan du snarare betala mycket mer när du transporterar eftersom dimensionell viktprissättning skulle kosta mer.

Förverkliga dina fraktvikt och använd den för att beräkna fraktkostnader.

2. Använd fast pris, regional frakt

Frakttjänster med fast ränta och regionala priser är ofta det bästa beslutet för nya e-handelsföretag. Även om tjänster för schablonbelopp och regionala räntor i allmänhet inte är den mest ekonomiska metoden för fartyg, är de ofta mycket konkurrenskraftiga och de är mycket troligt bland de lättast att förstå fraktmetoderna tillgängliga.

Dessa tjänster ger dig dessutom rutor, vilket kan spara lite pengar.

När din online-verksamhet utvecklas kan du behöva utvecklas till andra frakttjänster, men i många fall börjar du med en fast ränta och regional räntesändning är ditt mest solida alternativ.

3. Använd fraktprogramvara

Kundtjänstdisken på ditt lokala postkontor eller UPS-butik är inte den bästa platsen att köpa frakt eller skriva ut frakttiketter. I själva verket är det förmodligen den mest fruktansvärda platsen.

Till och med den minsta och nya e-handelsverksamheten kommer att tjäna genom att använda leveransprogramvara, till och med detta innebär att du bara köper din porto online.

När du använder leveransprogramvara har du vanligtvis möjlighet att köpa frakt eller porto online med rabatt. Du kommer också att uppskatta många andra funktioner, inklusive samordning med marknadsplatser, bättre följning eller viss leveransautomation.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa e-handelsutvecklingstjänster. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »