Major Bug in Grow av Mediavine WordPress Plugin

juli 15, 2020

Major Bug in Grow av Mediavine WordPress Plugin

Plug-in Grow by Mediavine WordPress hade många buggar som blandades med andra plugins, vilket resulterade i att Yoast inte gav vissa datastrukturerade komponenter. Vissa webbplatser stötte på bristande ranking på grund av det här problemet.

Webbplatser som hade rankningar högst upp på sidan Googles karuseller tappade sina rangordningar.

Andra förlorade de rika resultatbilderna som normalt följer deras sökresultat.

När ett WordPress-plugin orsakar problem med ett annat plugin, så kallas det en konflikt. Det är det som hände i denna situation.

En konflikt mellan plug-in Grow social sharing och de andra pluginsna orsakade problem med strukturerad data, vilket resulterade i att Google släppte bilder från rika resultat.

Enligt ett e-postmeddelande från Mediavine:

”Om du kör vårt WordPress Grow-plugin (tidigare Social Pug) och uppdaterades till antingen version 2.12.1 eller 2.12.2 under de senaste dagarna, uppdaterar du din Grow-plugin till 2.12.3 ASAP.

Version 2.12.1 orsakade CSS-visningsproblem i vissa fall när optimeringsplugins som WP Rocket och Autoptimize också kördes på webbplatsen.

För Grow-användare som också använder WP Recipe Maker-plugin har Grow-versionerna 2.12.1 och 2.12.2 potentialen att påverka rika utdrag på grund av hur data matas ut via Yoast på sidans huvud.

Vår utgåva av 2.12.3 korrigerar det här problemet och det är viktigt att uppdatera till den senaste versionen för att lösa denna potentiella konflikt på din webbplats så snart som möjligt. “

Hur händer den här typen av saker?

Varje produkt tillverkare bör idealiskt testa sin produkt innan den släpps för allmänheten.

För några år tillbaka släpptes till exempel ett Yoast SEO-fel i en hemsk uppdatering. Yoast-felet gjorde att användares webbplatser producerade en webbplats för varje bild på webbplatsen och skapade tusentals och ytterligare tusentals sidor.

Hade Yoast SEO provat plugin på en testplats och testat sajten genom att genomsöka den, skulle det snabbt ha varit uppenbart att en enorm fel hade hänt.

På liknande sätt har Grow by Mediavine en skyldighet att testa varje version de släppte till sina kunder. Det innebär att genomsöka en testsajt, testa den i Google Search Console för felaktigheter, testa för plugin-konflikter etc.

Det är tydligt att man inte kan överväga allt man testar. Men när en kunds rangordning ifrågasätts bör en entusiastisk testfas krävas.

Webbplatser som rankades högst i Googles karuseller förlorade sina rangordningar på grund av det här problemet.

Uppdaterad: Offentligt uttalande av Mediavine

Vid skrivandet av denna artikel fanns det inget offentligt uttalande om denna fråga. Det var bara ett e-postmeddelande som skickades ut.

Mediavine tweetade en förklaring:

Detta har varit en viktig fråga för många människor. Det är utan tvekan inte något att tystna på.

Så det är ett anständigt tecken att Mediavine äntligen lämnade ett offentligt uttalande.

Uppdatera Grow WordPress-plugin omedelbart

Om du har installerat plugin-programmet Grow by Mediavine, uppdatera direkt till version 2.12.3.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa WordPress Development Services. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »