Hur Metatagg “Titel” kommer att hjälpa din SEO i Sverige?

juli 30, 2020
Hur Metatagg "Titel" kommer att hjälpa din SEO i Sverige?

Hur Metatagg “Titel” kommer att hjälpa din SEO i Sverige?

Titeltaggen (titelattributet) är ditt primära och viktigaste ankare.

Det visas vanligtvis som en klickbar rubrik i SERP: er och visas också på sociala nätverk och i webbläsare.

Om du till exempel ser HTML för den här artikeln ser du titeln är:

<title> 10 viktigaste metataggar du behöver veta för SEO </title>

Titeltaggar placeras i <head> på din sida och är avsedda att ge en tydlig och omfattande uppfattning om vad sidan handlar om.

Men påverkar de stora placeringar som de brukade länge?

Under de senaste åren talades användarnas beteendefaktorer mycket om ett logiskt bevis på relevans och därmed ett rankingtecken – till och med Google-agenter medger sin effekt till stor del.

Sidans titel trots allt är det viktigaste för en sökare att se i SERP: er och välja om sidan förmodligen kommer att svara på sökintentionen.

En elegant skriven kan öka antalet klick och trafik, vilket antagligen har en viss effekt på rankningarna.

Ett enkelt experiment kan också visa att Google inte längre behöver din titel tagg för att inkludera ett exakt matchande nyckelord för att veta ämnet som sidan täcker.

Till exempel, två eller tre år tillbaka, skulle en Google-sökning efter [hur man bygger varumärkesmedvetenhet] få upp två av de bästa fem resultaten med titlar som exakt matchar din fråga.

Idag ser vi dock en annan bild:

Inte en enda exakt matchning.

Och ändå inte heller ett enda irrelevant resultat: var och en av de sidor som anges här förklarar hur man skapar medvetenhet, och titlarna återspeglar det.

Vad sökmotorerna tittar på är hela bilden, och de måste utvärdera sidans innehåll i allmänhet, men bokens omslag är ändå viktigt – särskilt när det gäller interaktion med sökare.

Bästa praxis

Ge varje sida en extra titel som förklarar sidans innehåll kompakt och exakt.

Håll titlarna upp till 50-60 tecken i längd (för att de inte ska trunkeras i SERP: er). Kom ihåg att långa titlar förkortas till cirka 600-700 px på SERP.

Placera viktiga nyckelord 1: a, dock på ett lämpligt sätt, som om du skriver titlar för dina besökare.

Använd ditt varumärke i titeln; till och med att det avslutas och inte visas på SERP: erna, det kommer fortfarande att göra en skillnad för sökmotorn.

Tips: Använd din titel för att locka uppmärksamhet

Titeltaggen är värdefull eftersom dess främsta SERP fastigheter men också för att den fungerar som en fliknamn i din webbläsare.

Detta kan användas för att dra in en användares attraktion. Till exempel:

title-tag-no-match

Det är det specifika tillvägagångssättet som används av Facebook / LinkedIn för att visa att du har aviseringar och kan användas för att verkligen ha stor inverkan.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa webbplatsutvecklingstjänster. Fast med din webbutvecklingsprocess och bäst lämplig webbdesign. Be oss om hjälp på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »