Hur man kan öka försäljningen till en e-handelsplats i Sverige

oktober 2, 2020
Hur man kan öka försäljningen till en e-handelsplats i Sverige

Hur man kan öka försäljningen till en e-handelsplats i Sverige

Effektiva e-handelsresultat formas genom att förstå vad köpare behöver och hur de behöver det.

Kärnan i en friktionsfri shoppingupplevelse gör det enkelt för köpare att bestämma sig över ett val och kolla in.

Så här ökar du försäljningen till en e-handelswebbplats.

Friktionslös shopping

Tanken med friktionslös shopping handlar om att göra något enkelt att göra.

Friktionsfria onlineupplevelser gäller för alla webbplatser, men det är särskilt grundläggande för e-handelssajter.

Enkel navigering

Navigering är en referens till menyn som används för att hjälpa användare att hitta och köpa de produkter de vill ha.

Det bästa tillvägagångssättet är att göra så mycket av innehållet tillgängligt genom att länka till de översta nivåkategorierna från menyn.

För en särskilt stor e-handelswebbplats kan detta innebära att man länkar till toppnivåkategorier som ligger några lager djupt i den hierarkiska strukturen.

Det som är viktigt att fokusera på är att få användare till de populäraste kategorierna på hög nivå och ge dem chansen att ta ett klick till till önskad destination.

Lista produkter efter popularitet

Lista alltid produkter efter popularitet.

Detta gör det enkelt för de flesta användare att köpa och köpa det de behöver.

Det är sällan en smart tanke att lista produkter efter pris.

Genom att lista produkter på kategorisidor efter popularitet garanterar du att det är enkelt att köpa produkter på webbplatsen för de flesta människor.

Recensioner kan öka försäljningen

Recensioner hjälper till att göra beslutsprocessen enkel. Uppmuntra alltid användare att återvända och lämna recensioner. Vad du än kan göra för att uppmuntra användare att lämna recensioner kommer att leda till en vinst för dig och för kunder.

Att visa recensioner kan öka omvandlingsfrekvensen med upp till 270%, vilket indikeras av en forskningsstudie av Spiegel Research Center vid Northwestern University.

Mobil användarupplevelse

Det kan vara enkelt att koppla ifrån tanken att många användare är mobila. Detta sträcker sig över hur användarupplevelsen skapas där skrivbordsversionen kan få mer uppmärksamhet.

MobileMoxie Page-oscope-verktyget är värdefullt för att testa webbplatsens sidor över ett brett spektrum av simulerade enheter för att analysera hur de fungerar. Det är ett användbart verktyg för att avslöja var en sida kan förbättras för att göra mer försäljning.

Search Engine Journal Expert pratade med grundaren av MobileMoxie, Cindy Krum (@Suzzicks), om vilka saker en e-handelswebbplats bör fokusera på för en extraordinär mobil användarupplevelse.

Det här är det som hon föreslog:

”Det du letar efter är tydliga, entydiga beskrivningar eller nyckelord i din mobilnavigering – inget för kreativt eller kvick.

Kom ihåg att i vissa fall, med meningsfulla ikoner på dina sidor, som inte är navigerade, precis som många sociala nätverk gör det, kan du spara utrymme och förmedla betydelsen av dina viktigaste navigeringspunkter utan att behöva tränga en hamburgermeny .

FYI – dessa ikoner är också bra om du driver en internationell webbplats, eftersom de inte behöver översättas. Se bara till att du använder något vanliga ikoner, som är allmänt eller nästan allmänt förstådda. Tänk på att svävareffekter inte fungerar på mobilen, så du kan inte använda dem för att förklara innebörden av dina ikoner.

Inom hamburgarnavigationen, försök att undvika att rulla och drilla ner, särskilt om de går mer än en nivå ner.

Om du har mer än en nivå av drill-down-menyer, gör det klart vilken rubrik i rullgardinsmenyn användaren har öppet och hur man kommer till de primära elementen i rullgardinsmenyerna; gör det också mycket tydligt hur människor kan stänga navigeringen, även om de inte klickar på något från den.

Om det finns utrymme kan det också vara bra att inkludera sök-, inloggnings- och utloggningsfunktionerna på din webbplats i hamburgarnavigationen, men du kan också behöva en konto-knapp för att enkelt få människor till inloggningen också. Många banker och finansinstitut gör ett bra jobb med detta. ”

Ökande omvandlingar

Målet med friktionsfri e-handel och en bra användarupplevelse är försäljning. Att fokusera på att eliminera hinder som blockerar konverteringar är ett sätt att öka försäljningen.

Varje konversation om hur man strukturerar webbplatsnavigering, hur man gör den bästa mobila shoppingupplevelsen eller hur man bygger förtroende är en konversation om konverteringar.

När man överväger vad som ska göras med en viss webbplatsfråga, tittar man på den ur perspektivet för hur det kan göras på ett sätt som ökar omvandlingen kommer att resultera i användbara svar.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa leverantör av tjänster för utveckling av e-handel. Om du inte är experter på webbdesign och utveckling, lämna det till experter. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »