Hur man förbättrar UX-designen av lösenord i Sverige

juli 1, 2020

Hur man förbättrar UX-designen av lösenord i Sverige

Det finns olika tekniker som förbättrar lösenord UX, och de är inte alltför komplexa. Som vanligt är det viktigt att ha en bild av kärnanvändare när man planerar en lösenordsupplevelse. Räkna med att hitta någon form av balans mellan:

  • Tydliga instruktioner
  • Enkla åtgärder
  • Långsiktig användarsäkerhet

Försök att inte använda för många säkerhetsregler

Det bör vara enkelt att skapa ett lösenord. Att driva användare att följa en lång lista med krav orsakar friktion i registreringsprocessen. Det är idealiskt att låta användare göra alla lösenord de behöver, men om de väljer något klart som 12345, låt dem inse att deras personuppgifter är försvarslös.

Vägleda användare varför säkra lösenord är viktiga

Ingen gillar att följa regler eller riktlinjer utan sammanhang. I stället för att hindra skapandet av konton, instruera användare om hoten om identitetsstöld och datainfall. När det är tänkbart, använd äkta världsdetaljer för att effektivt uttrycka idén: “Insåg du att ett cybersäkerhetsanfall inträffar var 39: e sekund?”

Lägg till alternativet för att visa / dölja lösenord

“Användbarhet lider när användarens typ av lösenord och den enda feedback de får är en rad kulor. Vanligtvis ökar maskering av lösenord inte ens säkerheten, men det kostar ditt företag på grund av inloggningsfel. ” –Jakob Nielsen

Låt användarna se lösenord genom att ställa in Visa / dölj ikoner i inmatningsfält för lösenord. Ett öga som öppnas och stängs vid klickning är normalt, men förlitar sig dock på produkten och användarna; Det kan vara mer kraftfullt att inkludera en enkel Visa / Dölj textväxling.

Vissa webbplatser har synliga inmatningsfält som standard. Medan denna teknik allmänt välkomnas av användare, borde den användas med ett Dölj-alternativ för mindre säkra förhållanden (kaféer, kontor etc.).

Inkludera en lösenordsstyrkemätare

Lösenordstyrka mätare ger ständig feedback och berätta för användare hur väl lösenord tål dataattacker. Styrka meter bör paras med fin kopia som förmedlar olika nivåer av lösenord effektivitet.

Dåliga, medelstarka och starka är användbara indikatorer, men kopia måste varna användare för vad det handlar om: “Ditt lösenord lämnar dig utsatt för datarån.”

Tänk tillsammans med kopia vilka färger som kommer att påverka; kom dock ihåg att färg har kulturell betydelse.

Läs mer information om Password UX-design.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa UX-designtjänster. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »