Hur man effektivt använder Arkivbild för bättre SEO i Sverige

juni 29, 2020

Hur man effektivt använder Arkivbild för bättre SEO i Sverige

Det bästa utnyttjandet av stockfotografi är när det finns en strategi bakom användningen.

Representerar bilden ämnet korrekt?

Ibland används bilder bildligt och det är i allmänhet inte det mest ideala beslutet.

Till exempel är det uppenbarligen en förlorad chans att använda bilder av racerfordon i en artikel om “loppet för att lyckas.”

Det är ett exempel på att använda en bild som tar ordet “ras” i ett annat sammanhang än ämnet.

Och den bilden främjar inte dina mål för att byta över en webbplatsgäst för att använda en produkt, klicka på en länk eller vilken åtgärd du behöver.

Ett överlägset val kan vara en optimistisk bild, en som visar framgången som kan uppstå genom att använda produkten. Det kan vara en fruktig semestermåltid, en individ som examen från college, oavsett resultatet av användningen av produkten kan vara en konverteringsorienterad bild.

Det är en viktig användning av en bild för att hjälpa en sida att konvertera en besökare till en köpare.

Skulle bilden fungera bra i ett utdraget utdrag?

Detta är en anständig prövning av hur relevant en bild är för ämnet. Att studera bilderna som används i presenterade utdrag är ett anständigt sätt att förbättra din förståelse för vad det innebär att en bild är relevant för ämnet på en webbsida.

Kommer en strategisk användning av en aktiebild att hjälpa den att rangordna i ett presenterat utdrag? Det är ett diskutabelt ämne.

Jag tycker att bilder med nära anknytning till ämnet som kan förmedla ett svar i allmänhet fungerar beundransvärt för mig. Det innebär att man använder unika bilder eller uppdaterar och förbättrar lagerbilder.

Hjälper bilden konverteringar?

Jag konsulterar för en förening som använder lagerbilder som visar en blandning av människor som vanligtvis använder sin produkt.

Av okända skäl är ett stort antal kunder ett särskilt kön. De individer som köper är också mestadels från en hemmakontorssituation.

Mitt förslag var att öka användningen av bilder med det könet och att använda bilder med inställningar som visar de typiska användarna av deras produkt. På så sätt kan den potentiella kunden se dem in i bilden och se hur mycket bättre deras liv skulle vara om de gjorde köpet.

Stock Bilder och SEO

Att använda stockfotografi förstör inte din SEO. Men den strategiska användningen av lagerbilder kan göra det möjligt för en sida att vara mer relevant för det ämne det handlar om.

Läs twitter-diskussionen här:

We at CodeLedge provide the best Search Engine Optimization (SEO) Services in Sweden. Feel free to discuss your questions with us. Email us at hi@codeledge.com or get a quote from here.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »