Hur kommer mobilhastighetshastighet att påverka din Google-ranking och UX?

oktober 14, 2020
Hur kommer mobilhastighetshastighet att påverka din Google-ranking och UX?

Hur kommer mobilhastighetshastighet att påverka din Google-ranking och UX?

Google tillkännagav att sidhastighet kommer att bli ett rankningstecken för mobilsökning med början i juli.

Detta är något som de flesta SEO-genier har misstänkt under en lång tid, men vi är glada att det nu bekräftas eftersom Google också har börjat avslöja mobilindex, vilket helt enkelt sätter mobil först.

Sidhastigheten är extremt viktig för användarupplevelsen.

Sidor som tar lång tid att ladda tenderar att ha högre studsfrekvenser.

Sidor med långsam laddning kan också påverka din omvandlingshastighet negativt eftersom slutanvändarna inte lugnt väntar på att dessa sidor ska laddas. Vi på CodeLedge är experterna på webbplatsens hastighetsoptimering och utveckling av fantastiska UX-design. Vi arbetar för varje typ av företag i Texas, USA och över hela världen.

Men varför skulle du bry dig?

Eftersom Google lanserade mobilindexet och anammade ett mobilt första tillvägagångssätt genom att ägna ett huvudindex för mobil, tror jag att sidhastigheten kan bli mer ett mellantecken än ett lättviktsskylt som HTTP.

Om du ger användarna ett anständigt innehåll och en användarupplevelse och de kan upptäcka vad de söker efter – och innehållsupplevelsen uppfyller deras avsikt över alla enheter och plattformar och ger värde – varför inte?

Här är fem saker du kan göra för att göra dig redo.

1. Ge en bra innehållsupplevelse

Förbered dig på mobilindex genom att se till att du tillhandahåller rätt innehållsupplevelse och har utmärkt innehåll som uppfyller användarens avsikt.

Sättet att köpa är inte rakt. Det är splittrat.

Du bör ha innehåll som uppfyller alla steg i användarresan.

2. Gör din webbplats supersnabb

Se till att dina sidor laddas så snabbt som möjligt, helst inom en till två sekunder.

Användarna kommer inte att sitta kvar och vänta på att din sida ska laddas för att upptäcka ett svar för deras problem eller upptäcka något de letar efter.

Det finns (minst) nio andra webbplatser som försöker få klicket och så måste din webbplats laddas så fort som möjligt för att förbli konkurrenskraftig.

3. Överväg att använda AMP

Även om AMP definitivt inte är en rankningsfaktor just nu kan det vara i framtiden.

Det finns olika sätt att påskynda din webbplats om du inte vill använda AMP.

Du bör dock överväga att använda AMP eftersom dessa sidor laddas otroligt snabbt – och du kan eventuellt öka dina omvandlingar och se förbättrade sökmotorrankningar när AMP blir en rankningssignal.

4. Kontrollera din mobilvänlighet

Använd PageSpeed ​​Insights-verktygen eller Gtmetrix-verktygen för att börja titta på din mobilhastighet och se till att alla dina sidor är mobilvänliga.

5. Ha en stark uppmaning

Även om detta tappar bort SEO lite, vill du också se till att du visar användarna en stark uppmaning till handling precis när de träffar din webbplats.

Om ditt syfte är att de ska ladda ner en broschyr eller göra ett nytt steg när de kommer till din målsida, se till att användaren hittar CTA ganska snabbt.

Sammanfattning

Med lanseringen av mobilindex och Google som för närvarande uttrycker att hastighet kommer att vara en faktor för mobilen är det dags att börja ta detta på allvar.

Om du gör det kan det förbättra din användarupplevelse, öka konverteringarna, hålla användarna längre på din webbplats och få mer organisk trafik.

Vi på CodeLedge är USA: s bästa leverantör av digital marknadsföring och webbplatsutveckling. Vi är experterna på att skapa en framgångsrik strategi för digital marknadsföring och göra en webbplats snabb och enkel att ladda. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »