Hur Felstavade Sökord Påverkar SEO?

januari 1, 2021
Hur Felstavade Sökord Påverkar SEO

Hur Felstavade Sökord Påverkar SEO?

Jag älskar att diskutera utvecklingen av SEO från tricks och tweaks till äkta reklam, och detta är ett otroligt exempel på det.

Under SEO-dagarna före Google var sökningen verkligen enkel.

Algoritmerna var inte extremt exceptionella och var i grunden ett extravagant sätt att säga “ge mig alla arkiv som innehåller den här exakta frasen och be dem om hur ofta den dyker upp.”

Sökmotorerna gav oss till och med en meta-nyckel-tagg så att vi kunde nämna för dem vilka nyckelord sidan var relevant för.

Som ni kan föreställa er missbrukade vi SEO-experter helvetet.

Oavsett vad en webbplats handlade om var det inte ovanligt att se “Britney Spears” visas i deras meta-nyckelordstagg.

Det var verkligen en särskilt stor (och intensivt spammad) sökterm som det bokstavligen är ett av de exempel som Google använder när de pratar om felaktiga stavningar och förstår dem idag.

På grund av allt missbruk av SEO-proffs och på grund av enorma framsteg inom dataåterställning och NLP, använder ingen legitim sökmotor meta-sökord längre.

I huvudsak har sökmotorerna förbättrat sig när det gäller att förstå vad ord betyder.

Här är ett exempel från ett Google-samtal för några år tillbaka där de pratar om hur de försöker förstå felaktiga stavningar och vilket ord användaren verkligen menade.

Du förstår, exemplen är Britney Spears.

Vi behöver inte i stor utsträckning redogöra för hur dessa typer av algoritmer fungerar, men det är helt säkert att Google (och Microsoft Bing) inser att dessa nyckelordsvarianter verkligen är “britney spears”.

Om du är intresserad av vilka ord som ofta stavas felaktigt i varje delstat har Google också delat den informationen.

Det brukade vara en tid där vi kunde få lite trafik genom att använda vanliga felstavningar.

Jag är säker på att du fortfarande kan se några gamla SEO-artiklar om detta som visas i Google, och jag är säker på att du till och med kan upptäcka några SEO-proffs som tyder på det – men det är inte sant längre.

Numera är Google och Microsoft Bing smarta för att känna igen fel stavning, konvertera det till rätt ord och sedan visa resultat för det ordet.

Vi kan se det i sökresultaten när vi stavar saker fel.

Google avslöjar verkligen för oss att de visar resultat för den korrekt stavade termen.

Om du verkligen behöver söka efter fel stavning nu måste du klicka på länken som google ger dig (eller ändra några parametrar i webbadressen).

Men vänta, det finns mer …

Felaktiga stavningar kan till och med skada dig

Numera har manuset vänt lite på fel stavningar.

Eftersom Google och Microsoft Bing hoppas kunna ersätta större webbplatser, finns det en hypotes i SEO-persongruppen att felaktiga stavningar kan ses som ett tecken på dålig kvalitet och verkligen kan skada din webbplats.

Jag skulle inte ta risken.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa digitala marknadsföringstjänster. Om du fortfarande inte är säker på att skapa en framgångsrik digital marknadsföringsstrategi kan vi hjälpa dig. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »