Googles WordPress Plugin för Webbberättelser får den Första Stora Uppdateringen

november 17, 2020
Googles-WordPress-Plugin-för-Webbberättelser-får-den-Första-Stora-Uppdateringen

Googles WordPress Plugin för Webbberättelser får den Första Stora Uppdateringen

Google lanserar den första stora uppdateringen av sin Web Stories-plugin för WordPress som följer med tre användbara nya funktioner.

Googles webbhistorier för WordPress version 1.1 gör det möjligt för webbplatsägare att:

  • Lägg till GIF-filer i webbhistorier via integration med Tenor.
  • Gör webbhistorier med ett större utbud av typografialternativ.
  • Lägg till bildtexter till webbhistorier med videoinnehåll.

Här är en lista över var och en av de nya uppdateringarna.

GIF!

Google integrerar Tenor i sitt plugin för webbhistorier vilket gör det möjligt att lägga till GIF-filer med ett enkelt dra-och-släpp-gränssnitt.

Men det här är inte bara vanliga GIF-filer. “Som en extra bonus”, säger Google, “använder vi högpresterande video istället för GIF-format bakom kulisserna för att se till att berättelser laddas snabbt.”

Med denna uppgradering kan plugin-användare söka igenom ett enormt bibliotek med GIF-filer med hjälp av nyckelord och sedan klicka och dra en in i Web Story.

Den är utformad för att vara nästan lika enkel som att lägga till GIF till en Instagram- eller Facebook-berättelse.

Ny typografi

Kunderna har möjlighet att välja nya teckensnittsstilar från en lista med stora innehållssatser medan de gör en webbberättelse.

Google samarbetade med typografisexperter på iA, känd för en applikation som heter iA Writer, för att garantera högsta kvalitet på typografihantverk.

En personlig anteckning här – jag har använt iA Writer dagligen i flera år för att utarbeta mina artiklar. Det är min skrivapplikation som jag väljer till stor del på grund av hur estetiska teckensnitten är.

Googles anteckningar om de särskilda teckensnitt som valts för plugin för Web Stories skapas med redaktionella användningsfall i åtanke.

“Resultatet är en uppsättning noggrant skapade kombinationer som låter dig mixa och matcha olika harmoniska typografier, och en dynamisk växling (” Typsnitt i användning “) som bara visar textuppsättningar som matchar det du redan använder, så att du övertygad om att dina val passar ihop. ”

Videotekster

Användare av pluginprogrammet Web Stories kan nu skapa mer tillgängligt innehåll genom att lägga till videobildtexter.

Videotekster kan laddas upp direkt i redigeraren. Så länge de är formaterade i önskat VTT-format kan de omedelbart läggas till i alla videor.

Dessa uppdateringar är nu tillgängliga genom att uppdatera plugin-programmet Web Stories från WordPress-backenden.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa WordPress-utvecklare. Vi är experterna på att skapa fantastiska webbplatser för ditt företag. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »