Googles Webbansvariga Ommärks Som ‘Google Search Central’

november 12, 2020
Googles webbansvariga ommärks som Google Search Central

Googles webbansvariga ommärks som Google Search Central

Google Search Central är de nya Google Webmasters efter en förändring i varumärket som också kommer med en ny sidekick för Googlebot.

I ett blogginlägg som klargör förändringen säger Google att termen “Webmaster” fasas ut eftersom den är daterad och minskar i användning.

”En användarupplevelse som vi genomförde avslöjade att väldigt få webbproffs identifierar sig själva som webbansvariga längre. Det är mer troligt att de kallar sig SEO (Search Engine Optimizer), marknadsförare online, bloggare, webbutvecklare eller webbplatsägare, men väldigt få “webbansvariga”.

Googles “Search Central” representerar mer innehållet publicerat under kanalerna “Webmaster Central”. Namnändringen gäller bloggen Webmaster Central och dess sociala mediekonton.

Jag antar att ändring även gäller YouTube, vilket innebär att John Muellers Hangouts för Webmaster Central snart kommer att bli Sökcentral-hangouts.

Fokus för innehåll som publiceras under namnet “Sökcentralen” syftar fortfarande till att hjälpa SEO och webbplatsägare att förbättra synligheten för deras webbplats i Googles sökresultat.

“Vi kommer att fortsätta att skapa innehåll för alla som vill att deras webbplatser ska visas i Google Sök, oavsett om du just har börjat med SEO eller om du är en erfaren webbproffs.”

Här är några andra ändringar som kommer att göras när namnet på sökcentralen visas om ett par dagar.

Stärka Google-bloggarna

Google konsoliderar sina webbplatser och hjälpdokumentation till en webbplats.

All hjälpdokumentation relaterad till hur Google Sök fungerar, genomsökning och indexering, sökregler och andra sökrelaterade ämnen flyttar till Googles nya sökcentralsajt.

Google flyttar dessutom den huvudsakliga Webmaster Central-bloggen och 13 andra lokaliserade bloggar till den nya webbplatsen.

Framöver kommer alla arkiverade och nya blogginlägg att visas på https://developers.google.com/search/blog.

De personer som följer Googles blogguppdateringar behöver inte göra något för att fortsätta få dem. Google kommer att vidarebefordra den nuvarande uppsättningen RSS- och e-postprenumeranter till den nya webbadressen.

Webtexperter bör dra nytta av dessa förändringar på följande sätt:

  • Mer upptäckt av relaterat innehåll (hjälpdokumentation, lokaliserade bloggar, händelseinformation, på en webbplats)
  • Enklare att växla mellan språk (behöver inte längre hitta den lokaliserade blogg-URL: n)
  • En bättre plattform gör att Google kan behålla innehållet, lokalisera blogginlägg lättare och formatera inlägg konsekvent

Googlebot Mascot får en sidokick

Googlebots maskot kommer nu att dyka upp med en webbkrypande sidekick – en spindelrobot.

Sidokicken verkar fortfarande inte ha fått namnet och Google söker för närvarande efter förslag.

“När vi först träffade denna nyfikna critter, undrade vi,” Är det verkligen en spindel? ” Efter några observationer märkte vi att denna spindelbothybrid kan hoppa långa avstånd och ser bäst när den omges av grönt ljus.

Vi tror att Googlebots nya bästa vän är en spindel från släktet Phidippus, men det verkar också ha botliknande egenskaper. ”

Dessa framsteg visar sig under de kommande dagarna. Tiden kommer att visa hur lång tid det tar för SEO-användare att vänja sig vid att säga “Search Central” istället för “Webmaster Central.”

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa leverantörer av digitala marknadsföringstjänster. Vi är experterna på att skapa fantastiska webbplatser för ditt företag. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »