Google Säger att ändring av Webblayout kan Påverka Rankningen

oktober 5, 2020
Google Säger att ändring av Webblayout kan Påverka Rankningen

Google Säger att ändring av Webblayout kan Påverka Rankningen

webbplatslayoutdesign kommer med överväganden som kan påverka rankningsfaktorer på sidan.

Muellers förklaring till varför ändring av webbdesignens layout kan påverka sökrankingen är vettigt och det är något att tänka på innan du gör några ändringar i hur en webbplats ser ut.

Det här är frågan som ställdes:

”Jag ändrade nyligen min bloggs layout och känsla och flyttade bort från WordPress. Och nu använder Hugo statisk webbplatsgenerator för att publicera mina inlägg.

Påverkar ändringen i layout min ranking och sökresultat?

På en sidoteckning är det ingen förändring i innehållet och webbadressstrukturen. Det är fortfarande detsamma som tidigare. ”

Vanligtvis skulle det övergripande svaret vara att nej, det gör ingen skillnad. Men faktiskt finns det viktiga faktorer relaterade till en ny webblayout som man måste tänka på.

Det här är vad Mueller sa:

”Om du ändrar sidlayouten kan det påverka dina sökresultat.

Detta är något som vissa människor arbetar aktivt med när det gäller SEO på sidan.

Så saker som att ta reda på hur man använder titlar ordentligt på en sida, hur man gör internlänkning ordentligt, hur man ger mer sammanhang för själva artikeln.

Allt detta kan definitivt påverka SEO. ”

De flesta webbformat behöver inte uppdateras för att göra det så som du vill att det ska vara. Även en webbdesign som är markerad som “SEO-vänlig” kommer att behöva uppdateringar av CSS och hur olika HTML-komponenter utformas och används.

Till exempel är det vanligt att webblayouter använder rubrikelement för att utforma sidofältets navigationselement.

John Mueller fortsatte med sitt svar:

“Så bara för att … det primära innehållet som de blogginlägg som du har och webbadresserna i sig inte ändras betyder inte att det inte finns något annat kring allt detta, att sökmotorer inte kommer att kunna plocka upp på.

Det kan definitivt påverka SEO. Och det kan vara bra, det kan vara dåligt.

Så det är inte så att du behöver undvika att göra dessa ändringar utan snarare när du gör dessa ändringar, se till att dubbelkontrollera att du gör allt riktigt bra. “

Det är solida råd. Att uppdatera en webbdesign kan vara skrämmande. Jag har gjort det och inte tappat rankningen. Det kan bero på att jag tog bort det jag trodde var överflödiga klockor och visselpipor, lade till strukturerade malldata som automatiskt fyller etc. för att få mallen att bete sig som jag vill att den ska bete sig.

Jag tror inte att jag någonsin har mött en layout som inte behöver ha alla ikoner och navigeringsbilder optimerade för storlek och färg. Att göra ett webbformat mer intuitivt verkar som något som varje layout behöver förbättras på.

Uppdatering av en webbplatslayoutdesign kan vara som att börja från början en gång till. Så vitt jag kan säga är det värdefullt att bekanta sig med stilarken och den grundläggande koden så att du kan formulera en plan för vad du behöver ta bort, vad du ska behålla och vad som ska ändras.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa SEO-tjänsteleverantör (Search Engine Optimization). Om du inte är expert på att utveckla en framgångsrik marknadsföringsstrategi, lämna den åt experter. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »