Google Kanske Inte Rankar Webbberättelser Som Retar Innehåll

januari 28, 2021
Google-kanske-inte-rankar-webbberättelser-som-retar-innehåll

Google kanske inte rankar webbberättelser som retar innehåll

Google publicerade ett blogginlägg med ett riktlinjeuttalande som syftar till att avskräcka med hjälp av Web Stories-formatet med slutmålet att få trafik.

Artikeln konstaterar att det finns ett växande antal artiklar som föreslår användning av webbhistorier som ett mysterium, ett tillvägagångssätt för att uppmana besökare att navigera och besöka webbplatsen.

Videon noterar:

”En uppsättning råd som kan verka pragmatiska i början men som nästan säkert kommer att slå tillbaka. Genom att bara bygga teaser-webbberättelser som en ren kanal för trafikförvärv. ”

Och artikeln säger:

“… en speciell sak som vi har sett folk prova är teaserinnehåll: webbhistorier som i huvudsak är annonser för något annat innehåll …”

Web Story Teasers är en dålig användarupplevelse

Enligt Google ger denna användning av Web Stories-design en dålig användarupplevelse. Google berättar att de har fått negativ feedback från användare om webbhistorier som används som ingångar till annat innehåll, liknande artiklar eller videor.

Anledningen till att användare inte bryr sig om det är att det tar ett extra klick för att se innehållet de hoppas kunna se.

Det föreslås att anledningen till att publicister använder mysteriuminnehåll är att tjäna pengar på sina webbplatser. Google svarar att eftersom det inte går att tjäna pengar på webbhistorier finns det ingen tvingande anledning att lura en användare att besöka en webbplats för att visa reklam.

Det bästa sättet att göra det är med In Between Page Ads. Ett tillkännagivande i december 2020 visar att det är så naturligt att bädda in reklam i webbberättelser.

Google kommer inte att rangordna Teaser-webbhistorier av låg kvalitet

Google förklarade att kvalitet är ett rankningstecken för huruvida webbhistorierna kommer att visas i Google Search eller Discover. Troligtvis kommer Google att försöka att inte visa sämre kvalitet på webberättelser.

Så förklaras det:

”En kritisk rankningssignal hos Google är kvaliteten på ditt innehåll. Och en teaser på en eller två sidor för ditt blogginlägg berättar inte en tillfredsställande historia för en läsare, så Google kommer att göra sitt bästa för att inte visa dessa för användarna. “

Detta innebär att försöka att inte publicera webbberättelser som garanterar användarna ett visst innehåll, inte förmedlar garantin och får användarna att klicka på hela webbplatsen för att avsluta deras innehållssatsning.

Google använder fallet med en topp tio lista som stannar vid nummer 3, visar fotografier snarare än ett garanterat recept.

Webberättelser är fristående

Google sa att det är bra att ansluta till den primära webbplatsen från en webbhistoria så länge historien förmedlar det innehåll som användaren förväntar sig.

Till exempel, en webbhistoria som garanterar ett recept bör förmedla alla ingredienser och riktlinjer för det receptet plus en länk till sida med mer innehåll om receptet är bra.

Men Google betonade också att webbberättelser bör betraktas som oberoende innehåll, inte som dörröppningar för att locka webbplatsanvändare till huvudwebbplatsen.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa digitala marknadsföringstjänster. Våra experter på digital marknadsföring är mycket professionella för att utveckla en framgångsrik marknadsföringsstrategi för alla typer av företag. Mejla oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Citat

Läs det officiella Google-meddelandet

Webberättelser, inte webbaserade

Hur man tjänar pengar på webbhistorier

Google lanserar programmatiska annonser för webbhistorier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »