Google förklarade hur du lyckas migrera dina webbplatser

juni 2, 2020

Google förklarade hur du lyckas migrera dina webbplatser

I en nyligen Hangout för Google Webmaster klargjorde Googles John Mueller varför sammanslagning av webbplatser inte säkerställer en konvergering av trafiken.

Att flytta webbplatser är enkelt

John Mueller uttryckte att det är enkelt för Google att hantera en webbplats från en domän till en annan. Det har varit min erfarenhet att det enkelt går att flytta en webbplats från domäner, underdomäner och flytta några hundra tusen sidor och bilder till en namnöppnad mapp. Enligt min erfarenhet tog det bara en halv månad för Google att söka igenom allt.

Ett av de vanligaste misstagen jag ser är att vidarebefordra URL: er till hemsidan. Det är en viss metod för att slösa bort din rankingssignaler precis som ger en dålig användarupplevelse.

Separera eller sammanfoga webbplatser och Google

John Mueller märkte att delning av en webbplats i flera webbplatser är invecklad. Svårigheten driver i hur länken och rankningssignalerna kommer att flytta till de nya webbplatserna.

Många webbplatser tillverkas med sammanlänkade delar. Det finns länkar från hemsidan, från webbplatsledning och logiskt från enskilda sidor.

När en webbplats ingår i enskilda webbplatser försvinner dessa sammankopplingar vanligtvis. Samverkan kan dock hållas som ibland upphäver syftet att dela in en webbplats i enskilda webbplatser.

Så här uttalade John Mueller:

”Dela och slå samman webbplatser är alltid riktigt knepigt för oss. … om du delar upp eller slår samman webbplatser så finns det inget riktigt tydligt och väl definierat nytt och gammalt tillstånd.

De har inte riktigt kartlagt en till en där eftersom du tar en webbplats och förvandlar den till fem och det är en helt annan situation för var och en av de enskilda webbplatserna.

Så det är något som tar mycket längre tid att bearbetas och misstag de tenderar att vara mer synliga skulle jag säga eftersom det är som om vi måste bearbeta allt.

Och om det finns ett misstag där … ”

Att kombinera webbplatser är svårt

John Mueller såg att liknande svårigheter finns när han anslöt till många webbplatser till en enda webbplats. Det finns så mycket som man bör tänka på. Till exempel kan äldre 301-omdirigeringar förväxla att ansluta till minst en webbplats.

Kombinera webbplatser och ökad trafik

En intressant uppfattning om att kombinera webbplatser är att resultatet inte i alla fall är mer trafik. Man kan föreställa sig att att gå samman med två platser till en kommer att åstadkomma en webbplats med mixens konsoliderade styrka. Men John Mueller sa att det inte i allmänhet är situationen:

“Du har som fem webbplatser, det är som hur är det slutliga läget? Du kan inte säga som att lägga till dem alla och det är den trafiken du får. Det är i princip omöjligt att gissa i förväg och hur lång tid det tar. ”

Hur man lyckas kombinera webbplatser

Googles John Mueller sa att det bästa sättet att effektivt slå samman en eller flera webbplatser till en enda webbplats är att koncentrera sig på att matcha gamla arvsidor till nya webbplatssidor som är så enkla som möjligt.

Han bekräftade inte att 100% av PageRank och olika signaler kommer att passera. Men det verkar som att det är en bästa praxis att komma så nära en till en match. Dessutom, om du söker efter en trafikökning från att kombinera webbplatser, vilket indikeras av John Mueller, är det inte något som man kan räkna med.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa webbutvecklingstjänster. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »