Google Delar Bästa praxis för Black Friday-Försäljningssidor

november 3, 2020
Google Delar Bästa praxis för Black Friday-Försäljningssidor

Google Delar Bästa praxis för Black Friday-Försäljningssidor

Google föreslår att du använder permanenta webbadresser för Black Friday-sidor istället för att skapa nya webbadresser för varje årlig försäljning.

Google delade detta råd i en massa bästa metoder för Black Friday och Cyber ​​Monday-sidor, tillsammans med fem extra förslag.

Här är mer om fördelarna med att använda återkommande webbadresser och en sammanfattning av Googles andra vägledning för det kommande shoppingevenemanget.

Återkommande webbadresser för Black Friday-sidor

Julhandelsäsongen kommer varje år dagen efter Thanksgiving – även kallad Black Friday – med djupa rabatter från tusentals återförsäljare.

Varje år ger ny försäljning, men det bör inte ge nya försäljningssidor.

Den flyktiga idén om Black Friday-försäljning kan få vissa webbplatsägare att tänka att det är att installera nya sidor varje år, och senare ta bort dem, är den bästa spelplanen.

Det är emellertid inte perfekt för Black Friday-sidor eller andra webbsidor för den delen.

Här är särskilt vad Google föreslår:

”Använd en återkommande URL, inte en ny URL för varje förekomst av händelsen. Ge målsidan för återkommande händelser en meningsfull webbadress som återspeglar den händelse som används varje år (till exempel: användning / försäljning / svart-fredag, inte / försäljning / 2020 / svart-fredag). ”

Varför föreslår Google återkommande webbadresser?

Eftersom återkommande webbadresser tillåter webbplatser att skapa länkkapital.

Länkvärde avser SEO-värdet för en länk, vilket är något som uppnås under lång tid.

Webbadresser skapar länkvärde när andra sidor länkar till dem.

Ju längre en URL finns på webben, desto mer länkvärde kan den få.

Och ju mer länkkapital en sida har, desto större är potentialen att rankas i sökresultaten.

En äldre webbadress med en måttlig mängd länkkapital har mycket större chans att rankas över en nyligen publicerad sida utan länkkapital.

Så istället för att skapa nya sidor för Black Friday varje år, fortsätt använda samma webbadress som Google föreslår.

Ytterligare rekommendationer för Black Friday och Cyber ​​Monday

Här är resten av Googles bästa procedurer för Black Friday och Cyber ​​Monday.

Det här är rekommendationer för återförsäljare som hjälper Google att lyfta fram och visa försäljningshändelser i sökresultaten.

  • Publicera tidigt: Skapa Black Friday-försäljningssidan långt innan försäljningen så att Googlebot har möjlighet att hitta och indexera den.
  • Följ standardmetoder för SEO: För uppdaterad information om vad som är viktigt i SEO idag, se Search Engine Journal’s komplett för att guida SEO här.
  • Skapa interna länkar till målsidan: Länk till Black Friday-målsidan från olika sidor på webbplatsen, särskilt målsidan. Detta kommer att hjälpa till att kommunicera dess betydelse till Google och hjälpa människor att hitta sidan snabbare.
  • Inkludera en viktig, bra bild: Ge en statisk bild med en uppdaterad representation av din försäljning. Google föreslår att hantera det vita utrymmet runt bildens gränser och garantera att bilden är fängslande visuellt och av god kvalitet.
  • Skaffa hemsidan igen: När målsidan har uppdaterats med nytt eller ytterligare innehåll ber du Google att genomsöka sidan så att ditt innehåll uppdateras snabbare.

Källa: Google Webmaster Central Blog

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa SEO-tjänster (Search Engine Optimization). Vi är experterna på att göra en webbplats snabb och enkel att ladda. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »