Facebook vidtar rättsliga åtgärder mot företag för falska gillar och kommentarer

juni 24, 2020

Facebook vidtar rättsliga åtgärder mot företag för falska gillar och kommentarer

Facebook gör juridiska åtgärder mot mjukvaruföretag som ansvarar för att distribuera falska likes och kommentarer över Facebook och Instagram.

Separata anspråk har dokumenterats i USA och Europa, vilket markerar ett av de främsta tillfällena ett socialt medieföretag har använt samordnade, flera jurisdiktiva åtal för att genomföra sina användarvillkor.

Facebook anklagar dessa företag brott mot lagarna i Spanien och USA. Facebook söker förbud för att stärka ett permanent förbud mot företagens användning av Facebook och Instagram.

Här är mer information om varje rättegång.

USA: s rättegång

Påståendet i USA är mot en organisation som arbetar med en dataskrapningstjänst, kallad Massroot8, som har förbindelser till Kalifornien.

Massroot8 skrapade användarinformation från Facebook efter att användarna gav sina inloggningsuppgifter.

Detta praktiserades genom att använda ett datorprogram för att kontrollera ett system med bots, som var dolda som Android-enheter associerade med den officiella Facebook-applikationen.

Det måste noteras att detta hanterades helt utan användarnas kunskap. Användare av Massroot8 trodde att de registrerade sig på en app som gör att de kan hantera flera Facebook-konton samtidigt.

Europeisk rättegång

Det europeiska kravet är mot en organisation belägen i Spanien, kallad MGP25 Cyberint Services, som arbetade med en falsk engagemangstjänst som säljer inlägg likes och kommentarer.

Färre detaljer finns om denna organisation, men det verkar vara ganska lite i kontrast till Massroot8.

Enligt en organisationsprofil producerar MGP25 Cyberint Services under 100 000 USD i årliga inkomster:

“MGP25 CYBERINT SERVICES SL. är beläget i MADRID, Spanien och är en del av Computer & Office Equipment grossister. MGP25 CYBERINT SERVICES SL. har 2 anställda totalt på alla sina platser och genererar 77 000 USD i försäljning (USD). ”

Detta visar att Facebook är angelägen om att göra ett lagligt steg mot någon organisation som bryter mot dess användarvillkor, spelar ingen roll hur stor eller liten den kan vara.

Facebooks senaste historia av rättegångar

Facebook har registrerat ett onödigt antal fordringar på senare tid i ett samordnat försök att bevisa att det kan lita på att implementera sina egna användarvillkor.

I ett officiellt uttalande om rättegång tillbaka i april uttryckte Jessica Romero, Facebooks chef för plattformsövervakning och ärende:

“Genom att lämna in rättegången skickar vi ett meddelande om att denna typ av bedräglig aktivitet inte tolereras på våra tjänster.”

Facebook har varit förenligt med sitt löfte och registrerat 6 påståenden relaterade till bedräglig verksamhet hittills år 2020 (räknar dessa två).

För närvarande tullar Facebook inte om att rädda upprättandet av sitt nätverk som åtal mot dåliga aktörer.

Förvänta sig fler krav som detta innan året är slut.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa tjänster för marknadsföring av sociala medier. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »