Facebook Börja Begränsa Antalet Annonser som en Sida Kan Visas

september 10, 2020
Facebook-börja-begränsa-antalet-annonser-som-en-sida-kan-visas

Facebook Börja Begränsa Antalet Annonser som en Sida Kan Visas

Facebook har rapporterat ett annat initiativ kring antalet annonser som kan visas av sidor beroende på deras utgiftsstorlek.

Denna nya implementering av annonsbegränsningar börjar visa sig i februari nästa år och fortsätter fram till sommaren.

Varför begränsa volymen?

Facebook fokuserar på mer annonsvolym betyder inte bättre prestanda.

Lägga till mer av allt till Facebook skapar behovet av att optimera. Det kan dock verkligen förhindra att det händer livskraftigt. Varumärken kan se att vissa annonsannonser får få, om några, intryck och kan hitta status fast i inlärningsfasen en stund.

Varje gång en annons dyker upp bygger algoritmen sina lärdomar, men fler annonser innebär att varje version visas färre gånger.

Facebook hänvisar till att fyra av tio annonser aldrig lämnar inlärningsfasen. Detta innebär också att budgeten spenderas och tar längre tid (eller kanske aldrig) för att förbättra vinnarna, vilket kostar varumärken mer pengar under lång tid.

Volymgränser

Facebook kommer att lägga varje annonsör efter storlek i en av fyra grupper. Storleken dikteras av sidan och dess mest förhöjda tillbringar under en viss månad. Det gör inte gränserna beroende av själva annonskontot.

Grupper är beroende av sina utgifter under det senaste året, med högre utgifter vilket innebär en högre tröskel för antalet annonsannonser som kan visas.

Codledge-fb-Limit table

Annonsörer har möjlighet att se deras tilldelade annonsgräns genom ett verktyg i Ads Manager som heter Ad Limits per Page.

Om en sida har många annonskonton kan gränser ställas in av enskild eller av en partner för att undvika att olika annonskonton använder för mycket lager och blockerar ett annat annonskonto från att ha möjlighet att publicera nya annonser.

Annonskonton med en gräns som tvingas av den överordnade sidan kan också se deras gränser i avsnittet Annonsgränser per sida.

Om annonsörer försöker lansera annonser som överskrider deras tillåtna gräns, kommer de inte att kunna. Om du tar bort eller stoppar liveversioner öppnas backarna för att publicera nya annonser.

Annonsgränserna är summan av vad som kan köras vid varje given tidpunkt. Summan kommer att inkludera allt som tidigare körts, men kommer också att innehålla vad som är under granskning och ännu inte live.

Facebook varnar för att göra en andra sida för att komma runt regeln av tre skäl:

  1. Dina två sidor skulle konkurrera med varandra i annonsauktionen.
  2. Algoritmen kommer nu att göra två separata uppsättningar lärdomar snarare än en kombinerad huvuddatauppsättning.
  3. Varumärken måste då hantera mer än en sida, eftersom båda skulle vara knutna till deras affärsidentitet.

Det är inte klart i tillkännagivandet om det finns nyanser i vad som betraktas som “en annons” för saker som dynamisk annons, där de faktiskt är en annonsposition med flera kreativa alternativ som roterar.

Vi kommer att fortsätta följa utvecklingen av denna nya tur. Deras officiella tillkännagivande finns här och hjälpdokumentationen finns här.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa Social Media Marketing (SMM) tjänster. Om du har problem med din marknadsföringsstrategi, kontakta oss gärna på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »