Enkla Tips för att Skapa Bättre Webbberättelser och Videoserier

november 25, 2020
Enkla-Tips-för-att-Skapa-Bättre-Webbberättelser-och-Videoserier

Enkla Tips för att Skapa Bättre Webbberättelser och Videoserier

Google publicerade en guide med tips för att hjälpa tillverkare att göra mer övertygande webbberättelser. Målet med tipsen är att ge utgivare tankar om hur man gör bättre webbhistorier.

Web Stories Content Format

Web Stories är en typ av innehåll som är tänkt att konsumeras som mellanmålsinnehåll för användare som vanligtvis är på språng eller behöver snabbt passera tiden med lätt innehåll.

Google utvecklar webbhistorier över olika fastigheter, inklusive Sök, Nyheter och Discover. Detta ger utgivare en chans att få mer trafik.

Webberättelser kan betraktas som en ytterligare trafikkanal. Till exempel är YouTube och podcasting trafikkanaler, metoder för att få användare som går utöver de traditionella blå länkarna i sökresultaten.

Som sådan är Web Stories ett tillfälle att dra nytta av och växa en hängiven följd som vinner under lång tid för mer innehåll.

Webberättelser Kreativa tips

Tillsammans med de 7 innovativa tipsen länkade Google också till en YouTube-serie som ägnar sig åt att få utgivare att presenteras för Web Stories-format och alla kreativa möjligheter.

  1. Använd video
  2. Första person berättande.
  3. Utnyttja ditt varumärkesidentifiering
  4. Visa infografik och dynamiska bilder.
  5. Få en boost från Illustrations
  6. Skicka frågesporter och omröstningar
  7. Bygg upp spänning genom animationer

Google klargör att det är värdefullt att använda videor eftersom de är engagerande. Web Stories-designen kräver att bildformatet 9:16 används i stående läge.

Google klargör inte varför design för första personens berättande är till hjälp förutom att ge webbshistorierna en “personlig touch”.

Uppmuntran att använda din varumärkesidentitet är vettigt i sammanhanget med att ha en visuellt igenkännbar logotyp och färgschema som berättar konsumenter omedelbart med ditt varumärke på ett trevligt sätt. När de tittar på en annan video kommer det att finnas en känsla av förtrogenhet och komfort relaterad till den visuella kontinuiteten i din varumärkesidentitet.

Google föreslår originalillustrationer eller tecknade serier för att återuppliva webbhistorierna. De säger att (ibland) stockbilder och videor inte är tillräckliga.

Jag skulle säga, stockbilder kan ses som ett början för dina bilder. Om du har en programhanteringsprogramvara som Photoshop kan du ändra en stockbild eller kombinera ytterligare två stockbilder och göra en intressant bild.

Sammantaget kan bra unikt innehåll vara bäst.

Storytime – Google Web Stories-videoserien

Googles publicerade också en videoserie som ger inblick i hur man skapar fantastiska webbberättelser. Den tillmötesgående videoserien heter Storytime och spellistan finns tillgänglig här. Videoklippen är korta och kräver inte mycket övervägande eller tidsintag.

Ämnena börjar med en introduktion, erbjuder instanser av högkvalitativa webbhistorier och går vidare till produktionstips, hur man tillverkar en berättelse, hur man täcker ditt webbhistoriska innehåll för mer trafik och andra ämnen relaterade till de tekniska aspekterna av att skapa attraktiva webbhistorier .

Satsa och skörda belöningarna

Webberättelser kan verka som en överväldigande metod för att få mer trafik. Men den lilla inlärningskurvan kan ses som ett hinder för inträde till lata, opåverkade och ambitiösa. Vilket innebär att det finns fler möjligheter för dem som är villiga att lägga lite tid på att lära sig det nya formatet och njuta av belöningen.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa digitala marknadsförare. Vi är experter på att skapa framgångsrik marknadsföring för ditt företag. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »