Cloudflare Tillkännager en Gratis Integritets Första Webbanalystjänst

september 30, 2020
Cloudflare-Tillkännager-en-Gratis-Integritets-Första-Webbanalystjänst

Cloudflare Tillkännager en Gratis Integritets Första Webbanalystjänst

Cloudflare rapporterade Cloudflare Web Analytics, en gratis integritetstjänst för första integritet. Cloudflares nya analystjänst tillgänglig för alla, inklusive företag som inte är Cloudflare-kunder.

Vad användare kan förvänta sig

Cloudflare Web Analytics är en funktionspackad tjänst som erbjuder slutanvändarnas beteende i realtid inom några sekunder efter en serverförfrågan. En framtida uppdatering ger instrumentpanelen möjlighet att automatiskt uppdatera uppdateringen i realtid.

cloudflare-web-analytics

Några av mätvärdena i analystjänsten är:

  • Besök per land
  • Besök efter källa (hänvisningar)
  • Värdar
  • Klicka på banor
  • Webbläsare
  • Enhetstyp

Instrumentpanelen i sig har en drag- och zoomfunktion som låter användare fokusera på en viss tid samt undersöka förändringar i trafiken.

cloudflare-web-analytics

Det finns också en Web Vitals-diagnostik som ingår i gratistjänsten. Web Vitals är ett Google-mått som kommer att bli en rankningssignal 2021.

Enligt Cloudflare:

“Vår analys kan visa dig de bästa värdnamnen, webbadresserna, länderna och andra kritiska mätvärden som statuskoder. Du kan filtrera på någon av dessa mätvärden med ett klick och se hela instrumentpaneluppdateringen. ”

Cloudflare Web Analytics lagrar för närvarande information i en månad och stöder ännu inte omvandlingsspårning.

Privacy First Web Analytics

Cloudflares nya analystjänst är integritet först. Det innebär att den inte spårar webbplatsanvändare via Internet. Detta innebär att webbplatsbesökare inte behöver vara oroliga för att spåras.

Det innebär att Cloudflare inte använder IP-adresser för att tillhandahålla webbanalys.

Hur som helst kunder av deras säkerhetsprodukter kan fortfarande se topp-IP-adresser relaterade till säkerhetshändelser i Firewall Analytics.

Enligt Cloudflare:

”Cloudflares verksamhet har aldrig byggts kring att spåra användare eller sälja reklam. Vi vill inte veta vad du gör på Internet – det är inte vår sak.

Så vi ville bygga en analystjänst som återgår till det som verkligen betyder för webbskapare, inte nödvändigtvis marknadsförare, och att ge webbskapare den information de behöver på ett enkelt och rent sätt som inte offrar deras besökares integritet. “

Jag frågade John Graham-Cumming, CTO för Cloudflare om Cloudflare skulle använda analysdata och han bekräftade att Cloudflare inte använder analysdata.

Cloudflare kontra Google Analytics

Sökmotorpersonal frågade CTO om hur Cloudflare Web Analytics jämförs med Google Analytics och vem som tycker att det är värdefullt.

CTO för Cloudflare svarade:

”Cloudflare Analytics byggdes för alla som förlitar sig på kärnanalys för att köra sin webbplats, men inte vill äventyra användarens integritet för att göra det. Medan den ursprungliga funktionsuppsättningen kommer att vara mer fokuserad än vissa analysverktyg, löser Cloudflare Web Analytics tre framstående smärtpunkter.

För det första spårar de flesta analysverktyg besökarnas surfbeteende för att hjälpa dem att rikta in dem med annonser senare. Detta kan gynna ad-tech-företagen, men de flesta webbplatser behöver inte eller vill ha detta. Cloudflare Analytics integritets-första metod tar upp detta.

Nästa smärtpunkt är noggrannhet. Konsumenterna idag blir mer och mer medvetna om privatlivet och använder annonsblockerare i ökande takt. De flesta analysverktyg kan inte fånga dessa användare exakt inom deras mätvärden. Vårt erbjudande har inga pixlar som spårar användarnas beteende, vilket resulterar i mer exakta mått.

Slutligen är de flesta analysverktyg alltför komplexa med många knoppar och visselpipor som ofta aldrig används av webbplatsägaren. Förutom att det är privatkänsligt är Cloudflare Web Analytics lätt att använda och erbjuder viktig statistik som kan ses direkt från vår instrumentpanel.

Cloudflare Analytics är för alla – från hobbyister, bloggare och resursbegränsade ideella organisationer till små och medelstora företag och företag som är beroende av sina webbplatser för sin verksamhet. Webbskapare, utvecklare och digitala marknadsförare kan alla dra nytta av den väsentliga statistiken som Web Analytics erbjuder. ”

Cloudflare Web Analytics

Det finns fortfarande några funktioner som realtidsuppdatering som kan visas så småningom och omvandlingsspårning är inte tillgänglig nu. Ändå kan detta vara ett värdefullt verktyg att titta på för att analysera trafik för att förbättra din marknadsföring och SEO.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa SEO-tjänster (Search Engine Optimization). Om du inte är medveten om att skapa en framgångsrik SEO-strategi. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »