Bästa Facebook Marketing Hacks Av Framgångsrika Marknadsföringskampanjer

december 31, 2020
Bästa-Facebook-Marketing-Hacks-Av-Framgångsrika-Marknadsföringskampanjer

Bästa Facebook Marketing Hacks Av Framgångsrika Marknadsföringskampanjer

Om du har ignorerat Facebook-reklam måste du sluta göra det nu, oavsett om du gillar det eller inte, det spelar en framträdande roll för ett företag. Men vi är alla överens om en sak och det är att Facebook-reklam bara blir allvarligare. Denna konkurrenskraft har också ökat kostnaden per klick vilket gör marknadsföringen mycket hårdare genom att i huvudsak minska avkastningen på investeringen (ROI).

Så om du helt enkelt arbetar enligt annonsstrategier och inte tänker noga, placerar en sådan situation din marknadsföring i en svår situation. Om du behöver sluta förlora pengar där är det ett perfekt tillfälle att återvända till din annonsstrategi genom att använda de bästa hackarna för dina nästa marknadsföringskampanjer.

Tävlande

Det trendigaste Facebook-marknadsföringshacket är att använda dina rivaler för inriktning. Det betyder att du använder funktionen på Facebook som låter dig se din konkurrents publik, deras beteende och demografi. Du kan välja liknande demografi och beteende för att fokusera på publiken livskraftigt. Med den här funktionen kan du också bläddra igenom dina konkurrents annonser. Du kan upptäcka vilka annonser som fungerar för din konkurrent och varför.

Du kan i princip göra det genom att klicka på alternativet Annonsinsikter på någon av dina konkurrenters sidor i sidans transparensfält. Du kommer att se “Annonser från den här sidan” där du kan se om dina konkurrenter har en aktiv kampanj och vilken annonsstruktur de använder för sina kampanjer med vilken prestationsgrad.

Messenger-annons

Eftersom Messenger Ad är den senaste Facebook Ads-funktionen har den relativt mindre konkurrens, vilket kan förbättra resultaten. Messenger Ads ger dig möjlighet att föra en konversation och interaktion med dina möjliga kunder. Det hjälper ett nytt företag att bli snabbare att bli synlig och erkänd.

Det finns tre huvudtyper av Facebook Messenger-annonser:

  1. Destinationsannonser har en CTA-knapp “Skicka meddelande” snarare än “handla nu”.
  2. Sponsrade meddelanden skickar planerade meddelanden till användarens inkorg för att öka strategiska engagemang
  3. Hemåtgärd Skapa direkta konversationer med klienter i applikationens hemma.

Videoannonser

Om du frågar Facebook-användare om de gillar att läsa en annons eller titta på den, säger de allra flesta att de gynnar visning. Detta är anledningen till att Facebook-videoannonser har bättre resultat. Även om videoannons kräver allvarlig energi, är ansträngningar och kostsamma att göra men det skapar högt engagemang. Människor upptäcker att videoannonser är mer informativa, intressanta och unika.

Du kan använda olika varianter som erbjuds av Facebook för att montera dessa videoannonser. Med hjälp av att bläddra i en video genom biblioteket eller göra ett bildspel med bilder kan du också tjäna pengar på ditt företag genom detta hack.

Det finns dock säkra tips som du bör ta hand om, och det är:

  1. Använd rätt storlek och andel av videon (dvs. kvadrat 1: 1 eller vertikalt 4: 5, 2: 3, 9:16)
  2. Använd minst innehåll (nära 20% innehåll) för om din publik verkligen behöver läsa, vad är det då med videoannonser?
  3. Håll annonsen kort (15 sekunder eller mindre), men intressant och effektiv.

Duplicera aldrig dina annonser

Facebook-marknadsföringstjänster ger dig möjlighet att kopiera en annons eller använda en annons ID, men det kommer att påverka engagemanget för den tidigare annonsen negativt. Således kommer dina sociala bevis och intryck att gå förlorade. Människor gillar att följa dessa sociala bevis, därför använder Facebooks marknadsföringsorganisation det gynnade inläggets ID. Eller skapa ditt nya ID men kopiera aldrig dina annonser.

Dessutom kan dessa hjälpsamma digitala marknadsföringsföretag i Sverige kontrollera med andra värdefulla sätt för digitala marknadsföringstjänster som kommer att stödja ditt företag.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa digitala marknadsföringstjänster. Om du fortfarande inte är säker på att skapa en framgångsrik digital marknadsföringsstrategi kan vi hjälpa dig. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »