Är Omdirigering av Flera Domäner till en Enda Webbplats bra för SEO?

november 30, 2020
Är-Omdirigering-av-Flera-Domäner-till-en-Enda-Webbplats-bra-för-SEO

Är Omdirigering av Flera Domäner till en Enda Webbplats bra för SEO?

När du säger “dirigera olika domäner till en webbplats” antar jag att du menar “301 eller någon annan typ av omdirigering från de ytterligare domänerna till kundens webbplats.”

Och du menar inte “har klientens webbplats löst för alla dessa domäner.”

När ska du omdirigera andra domäner till din huvuddomän

Förutsatt att vi ser på att omdirigera dessa olika domäner till klientens primära domän …

De viktigaste frågorna vi måste svara i denna situation är:

Var kom dessa domäner ifrån i alla fall?
Har den här kunden alltid haft dem (som i, skulle de säga att de var den första registranten)?
Har dessa domäner någonsin haft en egen webbplats (eller har de för närvarande sitt eget innehåll / webbplats)?
Om någon av domänerna någonsin har varit oberoende webbplatser (det vill säga med eget innehåll) eller om de kontrollerades av andra än din kund, kommer du att behöva kontrollera historien för var och en av domänerna.

Du vill dra en historisk bakåtlänksprofil som återvänder så långt du kan, och du behöver också en ny bakåtlänksprofil för varje domän.

I backlink-profilerna, sök efter saker som länkar av tvivelaktigt ursprung.

Ingick det tidigare användningen av domänen inköpslänkar eller finns det stygga / oönskade bakåtlänkar?

Det sista du vill göra är att 301 en domän med ett stort antal skräppost eller pornografilänkar till en klients helt bra (hälsosamma) domän.

Om domänerna har någon form av intryck som visar att det fanns onödiga aktiviteter tidigare, skulle jag inte överväga 301 att omdirigera domänerna till klientens aktiva domän.

Men om domänerna i fråga kan ha inskrivningsvärde kan du 302 omdirigera dem till kundwebbplatsen.

Du kommer också att behöva kontrollera Google för att se om det finns några effektivt rankade sidor på var och en av domänerna.

Om det finns, är detta innehåll direkt analogt med din klients nuvarande innehåll?

Det finns inget värde i att omdirigera en domän som rankas för termer som identifierats med pudlar till en webbplats som innehåller innehåll om begagnade fordon (eller något liknande … om innehållet inte motsvarar det finns inget värde i omdirigeringen).

För länge länge sedan förvärvade jag en direkt konkurrentens domän och 301 omdirigerade de flesta av deras sidor till mina sidor som i princip innehöll samma innehåll.

Detta innebar att klienterna faktiskt upptäckte exakt vad de sökte efter, men på min webbplats och inte konkurrentens.

Och alla de högt värderade länkar som pekat på konkurrentens webbplats omdirigerades nu 301 till min (och bar med sig värdet som är relaterat till länkarna).

Identifierad med detta, om det finns rankningar på Google för någon av domänerna och klickar på (eller försöker klicka på) något av dessa resultat utlöser någon form av skadlig kod eller varning om skadligt innehåll, ska du inte vidarebefordra den domänen till din kunds webbplats.

Om det verkar som om det finns innehåll på domänen, men det ser inte ut som vad du eller din kund anser borde vara där (t.ex. är det en webbplats som erbjuder valpar för adoption, men alla SERP: er ser ut som en egen fotbollsshirtsida) är den befintliga domänen / webbplatsen troligen hackad.

Om det är en hackad webbplats kan du ha möjlighet att använda den men du kommer att utplåna hela filsystemet och alla databaser som är anslutna till webbplatsen.

Jag skulle antagligen flytta värdmiljön i alla fall, och jag skulle helt enkelt gå till den ansträngningen om det finns andra väsentligen viktiga funktioner relaterade till domänen (som fantastiska bakåtlänkar eller direkt relaterat innehåll / resultat).

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa leverantörer av digitala marknadsföringstjänster. Vi är experter på att skapa framgångsstrategier för alla typer av företag. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »