Alla Kärnwebben Måste Uppfyllas För Googles Sökrankning

februari 4, 2021
Alla Kärnwebben Måste Uppfyllas För Googles Sökrankning

Alla Kärnwebben Måste Uppfyllas För Googles Sökrankning

Alla tre Core Web Vitals-riktmärken bör uppfyllas för att kvalificera sig för rankningssignaluppgången i maj, säger Googles John Mueller.

Denna punkt kom upp redan i början av den senaste SEO-kontorstiden för Google Search Central den 29 januari.

En förfrågan görs angående hur mycket det gör skillnad om en av Core Web Vitals är under Googles krav när de andra två uppfylls.

Dessutom spelar det någon roll om Googles testverktyg visar en av Web Vitals i gult snarare än i grönt?

Vi lär oss genom Muellers reaktion att dessa saker kommer att vara av avgörande betydelse när Core Web Vitals-uppdateringen skickas i maj.

Core Web Vitals är Googles nya principer för att bedöma om en sida ger en bra användarupplevelse.

Mätvärdena består av:

  • Largest Contentful Paint (LCP): Mäter hastigheten med vilken en sidas primära innehåll laddas. Detta ska ske inom 2,5 sekunder efter att du kom till en sida.
  • Första ingångsfördröjning (FID): Mäter den hastighet med vilken användare kan ansluta till en sida efter att ha kommit till den. Detta ska ske inom 100 millisekunder.
  • Kumulativ layoutförskjutning (CLS): Mäter hur ofta användare upplever oväntade layoutförskjutningar. Sidor ska ha en CLS på under 0,1.

Google erbjuder 6 unika metoder för mätning av Core Web Vitals. När vi vinner från Mueller måste alla minimikrav uppfyllas för att dra nytta av den kommande algoritmuppdateringen.

Googles John Mueller på Core Web Vitals

När det gäller att testa din webbplats för att uppfatta hur väl den uppfyller Core Web Vitals riktmärken är det viktigt för var och en av de tre mätvärdena som ska uppfyllas, säger Mueller.

”Min förståelse är att vi ser om det är i grönt och då räknas det som om det är OK eller inte. Så om det är i gult så skulle det inte vara i grönt, men jag vet inte vad det slutliga tillvägagångssättet kommer att bli.

Det finns ett antal faktorer som kommer samman och jag tror att den allmänna tanken är att om vi kan inse att en sida matchar alla dessa kriterier så skulle vi vilja använda det på rätt sätt i sökrankningen.

Jag vet inte hur tillvägagångssättet skulle vara där det finns några saker som är OK och vissa saker som inte är helt OK, som hur det skulle balansera. “

Mueller smyger sig kring ämnet eftersom han är noga med att inte avslöja vad som inte har kommunicerats via Googles officiella kanaler.

På frågan om det kommer att finnas mer information innan algoritmuppdateringen visar sig i maj, säger Mueller, “Jag misstänker det.”

Han tar kort upp tanken som kastas runt att Google kommer att införa ett märke i sökresultaten för sidor som passerar Googles Core Web Vitals.

Om det på något sätt lyckades visa sig, vilket inte är 100% beslutat än, måste det betyda att sidan uppfyller eller överstiger alla tre mätvärdena.

”Den allmänna riktlinjen är att vi också vill använda dessa kriterier för att visa ett märke i sökresultaten, vilket jag tror att det har hänt några experiment kring det.

Och för det behöver vi verkligen veta att alla faktorer är kompatibla. Så om det inte är på HTTPS så skulle det i princip inte vara tillräckligt även om resten är OK. “

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa tjänster för digital marknadsföring. Våra marknadsföringsexperter är mycket professionella för att utveckla framgångsrika marknadsföringsstrategier för alla typer av företag. Mejla oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »