7 Möjliga Skäl Till Varför Din Sökrankning Och Trafik Minskade

januari 12, 2021
7 Möjliga Skäl Till Varför Din Sökrankning Och Trafik Minskade

7 Möjliga Skäl Till Varför Din Sökrankning Och Trafik Minskade

Webbplatser finns att besöka; besök kan dock betyda olika saker för olika webbplatser.

För mediewebbplatser kan till exempel trafik vara ett slags intäkter från kampanjer. För onlineaffärer handlar trafik direkt.

Vissa webbplatser kommer förmodligen inte att sälja någonting, eller så kan de sälja ett varumärke där det bara räcker med att ha ögonbollar på ditt innehåll för att överväga framgång.

Oavsett vad din webbplats handlar om, är trafik = klienter.

Och i sökmotortermer, ranking = trafik = klienter.

Så när din sökrankning sjunker – eller om din trafik sjunker – är det ett problem.

Oavsett om du är en digital marknadsförare, SEO-expert, webbansvarig eller någon annan partner, kan det vara din plikt att utforska problemet och reda ut något för att få saker i spåret igen.

Här är 7 platser att börja leta efter om din trafik har sjunkit och du behöver en lösning.

1. Du spårar fel rangordningar

Om din webbplats har varit online länge kanske dina sökord inte är relevanta idag. Tänk på ditt eget sökbeteende och jämför det med de nyckelord som visas i din Search Console-data.

Använder du bransch- eller nischformuleringar som förmodligen inte stämmer överens med vad dina potentiella kunder vet?

Många människor kommer att söka i olika varianter av en liknande fråga och kan fortfarande inte hitta svar eller svar för sin oro.

Utvecklare på Google har förbättrat sin vanliga språkförmåga mycket. Idag kan individer skriva in mer naturliga språk för att upptäcka resultat. Det är enklare att rangordna för dessa saker om du också håller ditt innehåll på vanligt språk.

Sökmotorerna tog också upp detta fenomen de senaste åren. I stället för att bara bero på några få nyckelord, rangordnar de webbplatser beroende på kompletta meningar och andra element av mer naturligt språk.

Ta en titt på dina sökord och nyckelordfraser. Om du använder gamla eller generiska sökord spårar du fel rankning och måste uppdatera din strategi.

2. Trasiga omdirigeringar

Om du startar en ny webbplats, migrerar till en annan server eller gör några underliggande ändringar på din webbplats kommer du förmodligen att se en nedgång i din ranking, förutom om du har en legitim 301-omdirigeringsplan.

Trasiga omdirigeringar är alla SEO-experters värsta mardröm.

När du använder en 301-omdirigering bör du se till att XML-webbplatskartor, kanoniska taggar och länkar också uppdateras.

En 301-omdirigering jämförs med en adressändring för webben. Detta meddelande berättar för sökmotorer att en sida, flera sidor eller hela din webbplats har flyttats. Du ber att dina webbplatsbesökare skickas till din nya adress och inte till din gamla adress.

Om du gör det effektivt kommer du inte att förlora din ranking, och du kommer inte heller straffas för kopieringsinnehåll eftersom sökmotorer indexerar både din gamla och nya webbadress.

3. Algoritmförändringar

Google söker kontinuerligt efter metoder för att förbättra strategier och resultat genom att göra algoritmändringar. Många webbplatser har skadats av dessa förändringar och upplevt lägre webbplatsrankningar.

För att undvika att bli förlamad av Googles uppdateringar, använd en hållbar marknadsföring och trafikstrategi över flera kanaler som innehåller sociala medier och andra marknadsföringskanaler.

4. UX-förändringar i Google

Google ändrar ibland UX för söksidor på sätt som tar bort klick.

Möjligen dyker ett utvalt utdrag upp på ett nyckel-sökresultat och samordnar trafiken på det sättet. Möjligen har något sökexperiment påverkat klickprocenten.

Kontrollera vilka villkor som har sjunkit och kontrollera om något har ändrats.

5. Sidhastighet

Hur snabbt innehållet på dina sidor läses in påverkar inte bara din ranking utan även dina webbplatsbesökares användarupplevelse. När sidor tar mer tid att ladda är överhoppningsgraden högre eftersom individer föredrar att inte vänta med att se ditt innehåll.

För att kontrollera din sidhastighet kan du prova att använda Googles nya och förbättrade PageSpeed-verktyg. Verktyget lappades upp för att införliva riktiga användardata.

Sidorna rankas snabbt, långsamt och normalt beroende på hur snabbt de laddas.

6. Serverproblem

Om din webbplats upplever serverproblem kan det vara efterverkan av en trasig cachefunktion eller en ledig markering som serveras till Googlebot. Det är viktigt att du löser eventuella serverproblem snabbt.

Sök efter misstag i din serverlogg och använd Googles hämtnings- och renderingsverktyg för att testa hur en URL på din webbplats återges eller genomsöks.

7. Andra webbvitaler

Google har sagt att andra UX-signaler och webbvital, som “Cumulative Layout Shift”, kan ändra hur de rankar din webbplats.

  • Hur ser användarupplevelsen på din sida ut?
  • Rör sig designen mycket?
  • Finns det massor av annonser?

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa digitala marknadsföringstjänster. Om du fortfarande inte är säker på att skapa en framgångsrik digital marknadsföringsstrategi kan vi hjälpa dig. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »