7 Kreativa Och Effektiva Logotypdesigner Som Inspirerar Dig

januari 21, 2021
7 Kreativa Och Effektiva Logotypdesigner Som Inspirerar Dig

7 Kreativa Och Effektiva Logotypdesigner Som Inspirerar Dig

Din logotyp är en av de viktigaste sakerna folk märker om ditt företag. Logotyper, när de är utformade väl, kan sticka ut och göra en minnesvärd, uppmärksam varumärkesimage. Gjort fel, de kan till och med driva bort kunder.

Om du bara har börjat funderar du förmodligen på vilken typ av logotyp du föredrar att göra för att representera ditt varumärke. För att hjälpa till har vi ordnat en lista med sju kreativa och effektiva logotypprover med tips som hjälper dig att designa den bästa logotypen för ditt eget varumärke.

1. Skapa en minnesvärd design.
Creative-Logo-Designs-to-Inspire-You-Iron-Duck

Det mest idealiska tillvägagångssättet för att hålla ditt föremål i en tittares hjärna är att göra något anmärkningsvärt. Iron Ducks logotyp gör det i spader. Klädkollektionen innehåller en ankesbild i en tyghållare, som båda representerar vad de säljer (kläder) och deras namn (en strikt järnand).

2. Använd en bild som visar ditt motiv.
Creative-Logo-Designs-to-Inspire-You-Databerry-2

Ord har uttryckliga undertoner eller företag som vi ger dem bortom deras speciella betydelse. Bilder kan också ha undertoner; särskilt i den stil de dras. Att tänka på sådana betydelser kan hjälpa dig att skapa en mer övertygande logotyp. Data Berrys logotyp är en extraordinär avgränsning av detta: Denna måttliga bild är avsedd att framkalla både organiska och tekniska relaterade koncept samtidigt.

3. Gör en bild inuti en bild.

Creative-Logo-Designs-to-Inspire-You-Shoot-My-Dog-1

Om du behöver få din logotyp att stå isär lite mer, prova en bild som gör två separata bilder. Shoot my Dogs logotyp, till exempel, är tydligen någon som tar en bild, men position och stilval gör att individen ser ut som en hund. Se till att din “dubbla” bild samordnar din produkt eller ditt ämne och börja experimentera.

4. Visa produktens syfte.

Creative-Logo-Designs-to-Inspire-You-Movers-logo

Att ge kortfattad information om vad du gör är en otrolig metod för att använda en logotyp. Flyttare illustrerar detta väl: De har en hand som plockar upp ett hus och visar visuellt hur de hjälper människor att flytta hem.

5. Smälta in din produkt i din text.

Creative-Logo-Designs-to-Inspire-You-Guitar-Studio

Som de ovan nämnda, försök att inkludera din produkt i logotypen på intressanta sätt. Guitar Studio har ett särskilt fantasifullt exempel: De gör bilden av en gitarr med hjälp av “I” och “s” av “gitarr” och “studio”, individuellt. Försök att leka med teckensnitt och se vilka bilder du kan göra med text.

6. Använd visuella metaforer.

Creative-Logo-Designs-to-Inspire-You-Immanuel-Luthern-Church-1

Ett tillvägagångssätt för att skapa en uppmärksam bild av varumärket är att använda minnesvärda och meningsfulla visuella illustrationer. Immanuel Lutheran Church gör det bra genom att genomföra en minimalistisk representation av ett träd, som på ett hållbart sätt förbinder existensidén med det kristna korset.

7. Använd negativt utrymme.

Creative-Logo-Designs-to-Inspire-You-Rocket-Golf

Det finns roliga och innovativa sätt att utnyttja negativt utrymme – eller utrymmet mellan bilder – på ett bärkraftigt sätt. Rocket Golf placerar till exempel två golf-tees nära varandra, men använder utrymmet mellan dem för att göra bilden av en raket. Att leka med detta kan göra anmärkningsvärda, fascinerande effekter som du förmodligen inte har möjlighet att uppnå med enkla bilder.

Vi på CodeLedge erbjuder Sveriges bästa varumärkesutvecklingstjänster. Våra varumärkesexperter är mycket professionella för att utveckla en framgångsrik varumärkesidentitet för alla typer av företag. Mejla oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »