5 stora metabeskrivningar misstag att undvika för att öka din SEO
Spelar metabeskrivningar någon roll i SEO?
Ja. Men kanske inte av de skäl som du ursprungligen överväger.
Men du behöver faktiskt metabeskrivningar, det finns några bästa procedurer du måste följa när du gör dem.
Vi kan definitivt säga att metabeskrivningar inte är en viktig faktor för var ditt innehåll kommer att rankas på Google, men om Bing är ett fokus för dig, stöder de och ger dem mer vikt.
Det finns bara så mycket utrymme för ett sökresultat, särskilt på en mobiltelefon.
Den allmänna riktlinjen för längsta metabeskrivningar är 160 tecken för skrivbord och 120 för mobil.
Det är intressant att notera att Google i allmänhet ger sig själva lite mer andningsutrymme för karaktärer när de författar beskrivningar.
Så oavsett om du har den bästa sidöversikten någonsin skrivit kommer Google att förkorta den och, mer troligt, ändra den om den överskrider dessa gränser.
Kompakta och tydliga men ändå fängslande metabeskrivningar är viktiga.
Även om snabbhet är betydelsefull är det vettigt att du fortfarande bör dra så mycket som möjligt av det rum som tilldelats för att sammanfatta och marknadsföra ditt innehåll.
Chansen är stor att sökmotorer kommer att se korta metabeskrivningar som trötta på innehåll och därmed kvalitet.
Detta kan både skada din förmåga att ha sidrankning och definitivt få beskrivningen ersatt med innehåll baserat på Googles val.
Med bara 160 tecken eller mindre att leka med och en uppmaning till handling för att smälta, borde inget syfte bakom detta ske.
Metabeskrivningar är avsedda att sammanfatta sidan de är relaterade till.
Ändå finns det rikliga fall, oavsett om det är lat eller bristande detaljuppmärksamhet, där de inte exakt återspeglar vad som finns på sidan.
För den här situationen kommer inte din metabeskrivning inte bara att användas av sökmotorn, det kan också påverka dina chanser att få ditt innehåll att indexeras ordentligt och rankas.
Tänk på metabeskrivningen som en plats att utöka titeln på din webbplats. Om du hade förmågan att skriva en längre titel (vilket är mycket mer begränsande än metabeskrivningen teckenmässigt), vilka nyckelord skulle du använda?
Se till att du inkluderar tillräckligt med viktiga och aktuellt relaterade nyckelord för att signalera mot sökmotorerna och din målgrupp att beskrivningen verkligen överensstämmer med innehållet på sidan som beskrivs. Google kommer ibland att innehålla de nyckelord som de anser vara särskilt relevanta, vilket bara ytterligare bygger din möjlighet att få ditt innehåll att ses och vara engagerat i SERP.
Kopierade metabeskrivningar som dyker upp på många sidor är vanligtvis en efterverkan av latskap eller hörnklippning.
Vi vet alla att kopieringsinnehåll inte godkänns av sökmotorerna och detta är också uppenbart när det gäller beskrivningar. Varje sida måste ha sin egen intressanta, engagerande beskrivning, annars kan sökrobotarna mycket väl passera den tillsammans med innehållet som beskrivs.
Ibland skapas metabeskrivningar automatiskt av ett CMS eller plugin och ignoreras eller avfärdas därefter. Men många plugins ger också förslag för att fixa dem. Om allt låter bekant, ta dig tid att granska och effektivisera beroende på dessa förslag.
Vi på CodeLedge är Sveriges bästa SEO-tjänster (Search Engine Optimization). Vi är experterna på att göra en webbplats rankad i sökmotorer. Prata gärna med oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.