5 Misstag att Undvika för Bättre E-Handel Produktsida SEO

november 13, 2020
5-misstag-att-undvika-för-bättre-e-handel-produktsida-SEO

5 Misstag att Undvika för Bättre E-Handel Produktsida SEO

Att ha en optimerad produktsida för e-handel har alltid varit viktigt.

Om du inte är säker på att optimera produktsidorna. Slösa inte bort dina produktsidor med fel innehåll. Be om hjälp från experter. Vi på CodeLedge är de bästa leverantörerna av SEO och digital marknadsföring.

1. Försök att inte använda produktbeskrivningar från tillverkarens webbplats

Detta är ett av de vanligaste misstagen jag ser när jag rationaliserar produktsidor.

Många av tillverkarens beskrivningar är inte övertygande och är inte optimerade för sökning.

Om du hellre tar dig tid att komponera bättre beskrivningar kan det bara vara skillnaden mellan att hitta och vara osynlig.

Ju mer förklarad information, desto bättre.

Men glöm inte att du inte behöver kopiera innehåll, vilket kommer att skada ditt SEO-arbete.

2. Ta inte bort dina säsongssidor när toppperioden är över

Detta är en typisk mix-up jag ser varumärken göra.

Om du har en produktsida som är enstaka och har utvecklat rankningar, trafik och försäljning under lång tid, kasserar du inte den.

Det kan tyckas vara rimligt att ta bort enstaka sidor eftersom de inte tjänar något verkligt syfte större delen av året.

Men om du gör det kommer det att ge dig en liknande skrämmande kamp varje år: än en gång, försök att återta den kraft som din webbplats behöver för att rangordna för enstaka termer.

3. Använd inte automatiserad optimering

Dynamiskt befolkade produktsidor med namnet på produkten som rubrik, tagna efter varumärke och inget annat, är inte en bästa praxis.

Istället, inklusive viktig information i titlarna, kan du inte automatisera, så att din webbplats kan rankas efter fokuserade sökord.

Alla titlar och metaföreställningar ska vara unika.

Observera också att du använder automatiska beskrivningar och att bara ändra ett par faktorer kan verkligen påverka din CTR negativt.

4. Ta inte bort lagersidor

Ibland går produkter slut, särskilt i en COVID-värld.

Men om en produkt för övrigt inte är tillgänglig bör du fortfarande hålla webbadressen live – särskilt om sidan har rankning och trafik.

Som med enstaka sidor kan detta verka kontraintuitivt för vissa webbplatsägare.

En mer fördelaktig strategi är dock att hålla dessa sidor live och ge länkar till andra, relevanta produkter tills produkten finns i lager igen.

5. Ställ inte fel pris

Med höga kostnader för produkter som är mycket efterfrågade kan det inte göra att köparen inte köper dina produkter om du inte har rätt prissättningsstrategi.

Vi känner alla till lagar om utbud och efterfrågan, men att betala $ 100 för Lysol är dumt – och kan till och med få säljare i trubbel med lagen.

Vi på CodeLedge är Sveriges bästa leverantörer av digitala marknadsföringstjänster. Vi är experterna på att skapa fantastiska webbplatser för ditt företag. Prata gärna med oss ​​på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »