5 Bevisade Tips För Att Undvika Negativ Publicitet

juni 15, 2020

5 Bevisade Tips För Att Undvika Negativ Publicitet

Online-närvaron av varumärket kan vara anledningen till en fantastisk framgång. Eller så kan det vara orsaken till varumärkets ultimata undergång.

Det beror på om du gör bra eller dålig reklam för ditt varumärke.

Frågan här är, är det möjligt att helt undvika dålig press i en värld där användare har rätt att dela sina känslor fritt på nätet?

Tja, inte riktigt. Men det finns sätt att undvika eller till och med minska dålig press när det träffar dig. Låt oss utforska några tips för att hjälpa dig att hålla dig borta från den vulgära och fula sidan av online-publiciteten.

Gör din forskning

Det är ok för ditt märke att ha en rolig, smart, till och med snarkig röst. Du kan till och med dela dina starka känslor och åsikter för att söka folks uppmärksamhet.

Men kom alltid ihåg att göra tillräckligt med forskning innan du publicerar något online. Det kan hjälpa till att bygga eller förstöra ditt märke någon gång.

Men kom också ihåg, spendera inte för mycket tid på din forskning. En snabb Google-sökning kommer att berätta om något är säkert att posta eller inte.

Håll dig borta från kontroverser

Det finns även sätt att använda kontroverser för att öka intresset för ditt varumärke, men håll dig alltid borta från känsliga ämnen som:

Politik
Religion
Sexualitet
Missbruk
Rasism

Här är exemplet på McDonald’s.

Detta politiska inlägg genererade hashtaggen # BycottMcDonald’s från arga Trump-supportrar.

Svara på kritik snabbt och professionellt

Om du stött på att ditt varumärke får negativa kommentarer, svara lugnt och professionellt. Hitta problemet du står inför och gör ditt bästa för att fixa det.

Att ta en kundens klagomål på allvar och göra ditt bästa för att lösa det kommer både att tillfredsställa din kund och ge dig värdefull input du kan använda för att förbättra ditt varumärke.

Gör dem glömda av enastående prestanda

Det mänskliga minnet är i bästa fall bräckligt. Det fungerar bra för dig som varumärkesägare. Det betyder att oavsett hur mycket dåligt intryck du får på ditt varumärke, finns det alltid ett möjligt sätt att få ditt varumärkesbild rätt och få människor att glömma vad som hände.

Ett utmärkt sätt att göra detta är att överträffa dina konkurrenter. Gör ditt arbete tyst och låt din enastående prestanda göra ljudet.

Var inte rädd för att ta skulden

När du fick dåliga kommentarer, pek inte fingrarna på andra och skylla inte skylden. Om du får dåliga kommentarer från dina kunder ska du undersöka problemet och vara 100% ärlig och öppen.

Var inte rädd för att be om ursäkt till de arga klienterna. Ge dem ett snabbt svar och försök lösa sina problem i tid.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa digitala marknadsföringstjänster. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »