3 tecken på din digitala marknadsföringsstrategi behöver en makeover

juli 14, 2020

3 tecken på din digitala marknadsföringsstrategi behöver en makeover

Det troligaste tecknet på att din digitala marknadsföring faller helt är om du inte ser de resultat du behöver från dina marknadsföringsinsatser.

Att bestämma om din marknadsföring behöver en uppdatering är dock inte så enkelt, eftersom det kan vara många hål i din nuvarande strategi.

Egentligen kanske du inte vet om din marknadsföring är framgångsrik om du inte har den dimmaste uppfattningen vilka mätvärden som ska spåras eller hur du spårar dem.

Vidare kan du se att vissa inkomster kommer in, men hur skulle du veta om du producerar bästa möjliga resultat?

Om du letar efter ett tecken på att din digitala marknadsföring kan använda en makeover, gå igenom denna lista.

1. Du maximerar inte ditt ROI

Att se konkreta resultat från dina marknadsföringskampanjer är främst målet, men får du bästa möjliga avkastning på din investering (ROI)?

Allt handlar om att bestämma din kostnad per förvärv (CPA) – hur mycket det kostar för dig att få en ny klient.

När du följer framgången med dina marknadsföringsinsatser kommer du förmodligen att upptäcka att vissa kanaler är mer övertygande än andra.

Ditt mål borde vara att säkerställa maximalt antal kunder eller kunder för de mest möjliga minimikostnaderna.

Du är bara redo att bestämma din faktiska ROI genom att titta på resultaten över kanaler och kampanjer, se vilka strategier som ger de bästa resultaten.

Om du inte är säker på att du förstärker ditt ROI kan det vara en idealisk tid att ge din marknadsföring en ny design.

2. Dina sociala kampanjer faller platt

Förmodligen de största misstagen varumärken gör när det gäller deras sociala medier marknadsföring är att ta en “post and be” strategi – vilket innebär att de publicerar innehåll och ber det skapar det engagemang de behöver.

I verkligheten bör märken publicera innehåll som de vet kommer att resonera med sin publik beroende på befintlig information.

Varje plattform på sociala medier har sin egen version av analyser eller möjligen sina egna prestandametriker.

Likes, kommentarer, sociala andelar och klick skulle alla vara indikatorer för följdengagemang.

Om du lägger ut innehåll i sociala medier och hör hemma, måste något ändras.

När du bidrar med din egen tid eller har rekryterat en byrå för att skicka för din skull, det är en investering som bör ge pengar att göra resultat.

Dina sociala inlägg faller platt är troligtvis ett tecken på att din marknadsföring behöver en modernisering.

3. Du ser trafik men inga konverteringar

Trafikgenerering är bara en enda del av ekvationen när det gäller att köra effektiva marknadsföringskampanjer.

Du kan dra tusentals webbplatsbesökare konsekvent, men om de inte byter till betalande kunder eller kunder ser du inte det ROI du förtjänar.

Så oavsett om du driver din egen marknadsföring eller arbetar med en organisation, måste du vara säker på att din marknadsföring omvandlas till förändringar, inte bara webbplatsbesök.

Detta innebär att du använder undersökningsinstrument som Google Analytics för att följa förändringar på din webbplats, krediterar dem till rätt omvandlingar och beslutar ROI för var och en av dina kampanjer.

Till exempel lägger många organisationer resurser i sökmotoroptimering (SEO) för att driva organisk trafik till sin webbplats; men detta är sällan det ultimata målet.

Du behöver den trafiken för att vara mycket målinriktad så att besökare är intresserade av dina erbjudanden, prenumerera på ditt nyhetsbrev, köpa dina produkter eller nå ut att arbeta med dig.

Vi på CodeLedge tillhandahåller Sveriges bästa Digital Marketing Services. Diskutera gärna dina frågor med oss. Maila oss på hi@codeledge.com eller få en offert härifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »